Voorbeschouwing Jodan Boys - Deltasport

11-12-2011 14:45

Komende dinsdag speelt Jodan Boys tegen eersteklasser Deltasport uit Vlaardingen. Jodan Boys speelt deze wedstrijd in het kader van de tweede ronde van de RTV Rijnmond Cup. Na de klinkende 15-0 overwinning in de eerste ronde op zaterdag vierdeklasser Hermandad uit Rotterdam is dit de eerste serieuze test voor de huidige titelkandidaat.
Deltasport maakte vooral eind jaren '90 een ware groei door. Nadat de club in 1996 promoveerde naar de tweede klasse wist de club na twee jaar tweede klasse al kampioen te worden en weer twee jaar later werd Deltasport kampioen in de eerste klasse. Deltasport verbleef daarna zes jaar in de Hoofdklasse, waarvan het eerste jaar het meest succesvol was met een nette zesde plaat. De laatse drie jaar vocht de club tegen degratie en uiteindelijk zakte de club zelfs af naar de tweede klasse. Vorige seizoen kon Deltasport weer promoveren naar de Hoofdklasse, maar Huizen voorkwam dit uiteindelijk.
Momenteel staat de Vlaardingse club op de vijfde plaats in de eerste klasse en doet het nog volop mee in de race voor promotie naar de Hoofdklasse.
Vorig jaar speelde Deltasport maar kort mee in de RTV Rijnmond Cup. De club werd toe na een 1-1 stand met penalty's uitgeschakeld door tweedeklasser JHR uit Rotterdam.
Dit jaar won Deltasport in de eerste ronde uit bij zondag vierdeklasser HWD met 3-6 en plaatste zich zo voor de tweede ronde.

Jodan Boys en Deltasport kwamen de afgelopen jaren weinig met elkaar in contact. Voor het laatst gebeurde dit in het seizoen 2007/2008 toen Jodan Boys tweede werd en uiteindelijk promoveerde naar de Hoofdklasse. Deltasport eindigde toen als laatste en degradeerde direct naar de tweede klasse.
In de competitie won Jodan Boys toen de uitwedstrijd met 2-5 en thuis werd de wedstrijd in twee delen gespeeld. Op 23 februari werd de wedstrijd in de 38e minuut gestaakt nadat twee spelers van Deltasport rood hadden gekregen wegens het belagen van de scheidsrechter. Op 5 april werd het restant van de wedstrijd afgewerkt waarna de Gouwenaren met 3-0 zegevierden. Verder speelden beide clubs ook nog in 1995/1996 tegen elkaar in de derde klasse.

Laten we hopen dat Jodan Boys de wedstrijd dinsdag winnend kan afsluiten zodat de titel ook in de derde ronde weer verdedigd kan worden. Jodan Boys mag Deltasport zeker niet onderschatten. De ploeg beschikt over een sterke selectie en heeft met spelers als Marvin Brunswijk (Telstar, RBC Roosendaal) en Leon Ramos (Eindhoven, Cambuur, Almere City en fc Dordrecht) de nodige ervaring in huis.
De wedstrijd komende dinsdag begint om 20:00 op sportpark Oosterwei.