Voorbeschouwing Jodan Boys - DFS

28-03-2017 06:12

Zaterdag ontvangt Jodan Boys op sportpark Oosterwei de nummer zeven op de ranglijst, DFS. De ploeg uit Opheusden staat een wedstrijd minder zes punten voor op Jodan Boys, dat de tiende plaats bezet.

DFS is bezig aan een aardig seizoen en kan zich met een beetje geluk zelfs nog nestelen in de subtop van de Hoofdklasse A. Het heeft immers een wedstrijd minder gespeeld dan de nummers drie tot en met vijf, die drie tot vijf punten voorsprong hebben. Afgelopen weekend won DFS van RVVH (2-1), dat op de negende plaats staat. Mike Louwaars en Roy de Ruiter zijn in de Hoofdklasse A de clubtopscorerd. Beide heren scoorden zes keer dit seizoen.

DFS is bezig aan een goede reeks na de winterstop. De gasten van vandaag verloren twee wedstrijden. Bij Spijkenisse werd het 1-0 en tegen Ter Leede verloor men met 1-2. Zwaluwen, Argon, Breukelen, Ajax en RVVH werden verslagen na de winterstop, waardoor DFS 15 punten pakte na de winterstop.

 

Bij Jodan Boys gaat het beduidend minder goed na de winterstop. Alleen bij Sliedrecht werd gewonnen (1-4) en tegen RVVH, Swift en fc Breukelen werd slechts een punt behaald. Verder werd er verloren van Noordwijk en achtereenvolgens van Zwaluwen, Argon en Achilles Veen. Kortom 6 punten na de winterstop voor Jodan Boys.

Afgelopen weekend werd dus bij koploper Achilles Veen verloren. Jodan Boys kwam na iets meer dan twintig minuten spelen op achterstand en vooral na rust zette Jodan Boys druk om de gelijkmaker te forceren. De thuisploeg kwam echter een kwartier voor tijd op 2-0 en scoorde vlak voor tijd nogmaals uit een penalty. Enzo Huntink maakte nog een eretreffer, maar wederom werd er verloren.

 

Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in Opheusden in een 1-3 overwinning voor Jodan Boys. Levi Marengo, Martijn Jansen en Adil Akanaoui scoorden namens Jodan Boys. Bij DFS zorgde Rutger Worm overigens nog voor de 1-1.

 

De wedstrijd van zaterdag begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter R.N. de Cock.

Verder staan de volgende wedstrijden op het programma:

fc Breukelen - Spijkenisse

Hoek - Argon

RVVH - Achilles Veen

Sliedrecht - Smitshoek

Swift - Noordwijk

Ter Leede - Ajax

Zwaluwen vrij