Voorbeschouwing Jodan Boys - Excelsior '31

12-09-2012 07:01

Aankomende zaterdag  speelt Jodan Boys in de Topklasse wederom tegen een 'grote onbekende'. Nadat er vorige week in Hardenberg verloren werd van HHC, kan de ploeg nu aan de bak tegen Excelsior '31.

Vorige weekend verloor Jodan Boys de lastige uitwedstrijd nadat het zelf nog op voorsprong gekomen was. Hoewel HHC de gehele eerste helft domineerde, kwam een beter startend Jodan Boys na de rust via Gino Mulder op voorsprong. Met nog minder dan 30 minuten te spelen kon de ploeg de voorsprong echter niet vasthouden. HHC kwam binnen een minuut op gelijke hoogte en hier waren de Gouwenaren blijkbaar zo van ontdaan dat er nog twee doelpunten vielen.
 
Jodan Boys oefende gisteravond tegen VVIJ, een zondag eersteklasser uit IJsselstein. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 5-3 in het voordeel van Jodan Boys. Doelpunten genoeg, maar vooral de tegendoelpunten zullen de aandacht van Patrick Akerboom hebben. Na een misverstand tussen Marvin Straver en Mark Veerman viel de 1-1 en in de tweede helft liet de verdediging een IJsselsteinse speler lopen, die vervolgens Michael de Leeuw op 30 meter van het doel kon omspelen en alleen op het doel af kon gaan. In de slotseconden werd Michael de Leeuw ook nog eens verrast met een lob toen hij te ver voor zijn doel stond. Kortom fouten die zeker in de Topklasse direct afgestraft zullen worden door de tegenstander en wel eens tot een nederlaaag zouden kunnen leiden.
 
De vraag is of Jodan Boys op eigen veld de partij tegen Excelsior '31 winnend weet af te sluiten. Tot op heden wist Jodan Boys in de eerdere thuiswedstrijden in de Topklasse goed te presteren (2-1 tegen IJsselmeervogels en 4-0 tegen Kozakken Boys).
Excelsior '31 speelt sinds het seizoen 2004/2005 onafgebroken op het hoogste niveau. Nadat de ploeg in 2004 kampioen werd in de eerste klasse, werd in het volgende seizoen direct het kampioenschap in de Hoofdklasse C behaald. Overigens kwam Excelsior '31 in 2000/2001 ook al eens in de Hoofdklasse terecht. Toen eindigde de ploeg echter als veertiende en degradeerde direct. Sinds de invoering van het zaterdagvoetbal speelde de club in eerdere seizoenen overigens voornamelijk in de tweede en derde klasse.
Jodan Boys en Excelsior '31 kwamen elkaar in competitieverband overigens nooit eerder tegen.
 
Excelsior '31 eindigde vorig seizoen als achtste in de Topklasse en het seizoen daarvoor zelfs vijfde werd, is minder goed begonnen. Vooral het gelijkspel tegen Noordwijk en het verlies tegen Rijnsburgse Boys (4-0) waren niet goed te noemen. Overigens startte de ploeg wel goed door GVVV met 3-1 te verslaan.
De ploeg uit Rijssen zag acht spelers vertrekken en zeven aanwinsten stonden daar tegenover. Zo verlieten Christiaan Cicek en Michel Gerritsen Mulkes de club om in het betaald voetbal te gaan ballen bij respectievelijk PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. Ook Karim Chengachi, in 2010/2011 nog goed voor 12 competitietreffers vertrok (Berkum) en ook Maikel Kampjes (speelde eerder voor Heracles Almelo) zocht zijn heil elders (Harkemase Boys).
Bij de versterkingen zitten onder andere Patrick Gerritsen (speelde eerder zeven jaar betaald voetbal voor Go Ahead Eagles en fc Twente) en Denis Mahmudov (speelde eerder voor AGOVV). De topscorers van vorig seizoen, Robert Wilens (10) en Niek Davina (6) bleven in ieder geval behouden voor de Rijssenaren.
Excelsior '31 is overigens tot nu toe de sportiefste ploeg in de Topklasse. Tot de vorige speelronde had nog geen één speler een gele kaart ontvangen. Afgelopen zaterdag kwam hier verandering in, maar met twee keer geel hebben ze nog steeds de minste kaarten opgelopen.
 
Jodan Boys zal komende zaterdag moeten winnen om in de top van de Topklasse mee te mogen blijven doen. De vraag is of Patrick Akerboom enkele wijzigingen zal doorvoeren om de punten in Gouda te houden. Met de basisopstelling van de afgelopen weken, die nagenoeg hetzelfde bleef, won Jodan Boys van Noorwijk, verloor het van fc Lisse, won het daarna weer van Kozakken Boys en verloor het uiteindelijk bij HHC Hardenberg. Met het terugkeren van Gino Mulder en Kees Graafland, maar ook het goede spel van Peter Graafland alsmede het geblesseerd uitvallen van Tim Roggeveen, zou dit niet geheel onlogisch zijn. Verder zullen Diego Liefden, Osvaldo de Pina en Mick van der Kaa in ieder geval nog niet spelen. Ook is het de vraag of Erwin van der Klis, Jeroen Borsboom en Roald Heerkens weer een plekje in de selectie zullen krijgen. Zij speelden gisteren een goede partij tegen VVIJ in de gewonnen oefenwedstrijd.
 
Laten we hopen dat Jodan Boys weer massaal gesteund gaat worden door vele supporters en dat ze hiermee de punten in Gouda zullen houden.
De wedstrijd begint zaterdag om 14:30 en staat onder leiding van dhr Perez. Hij floot dit seizoen nog niet eerder in de Topklasse zaterdag. Wel floot hij onlangs de wedstrijd JVC Cuijck - HBS in de zondag Topklasse.
De wedstrijd Jodan Boys - Excelsior '31 is wederom te volgen via ons Twitter kanaal ( @JBsupporter2800 ). Door middel van het gebruik van #jodexc kun je meepraten over de wedstrijd.
Klik hier voor de stand en het programma in de Topklasse.