Voorbeschouwing Jodan Boys - fc Breukelen

19-11-2014 19:59

Komende zaterdag speelt Jodan Boys weer een competitiewedstrijd. In de tiende speelrond in de Hoofdklasse A neemt de ploeg van trainer van den IJssel het op tegen fc Breukelen, debutant in de Hoofdklasse.

 

Breukelen bezet momenteel een nette achtste plaats met twaalf punten uit negen wedstrijden. De ploeg wist reeds 19 treffers te produceren, waarvan het merendeel van Daniel Kops kwam. Kops die eerder voor DOVO en Geinoord uitkwam, maakte de afgelopen twee seizoenen respectievelijk 26 en 29 doelpunten. Daarvoor kwam hij dus uit voor DOVO, waarmee hij in 2011 kampioen werd in de eerste klasse en maarliefst 30 competitie treffers produceerde.

Fc Breuekelen begon goed aan de competitie. Na een nederlaag tegen DOVO, werd er drie keer gewonnen, waarbij SteDoCo met maarliefst 5-1 huiswaarts gestuurd werd en er met 3-5 bij Montfoort gewonnen werd. De vijf wedstrijden die de ploeg tot nu toe speelde in oktober en november, leverden slechts 3 punten op.

 

Jodan Boys won twee weken geleden bij DFS (1-4) en kan zo voorzichtig weer omhoog kijken. Ook werden er afgelopen week nog twee wedstrijden afgewerkt. Tegen Be Fair werd er met een sterk gewijzigd team gewonnen met 4-0 en gisteren won Jodan Boys met Leroy Brank en veel reserve en A1 spelers van Leonidas (za) met 9-0.

 

Fc Breukelen is in 2007 ontstaan uit een fusie tussen vv Nijenrodes en CSV Vitesse. CSV Vitesse speelde voornamelijk in de zaterdag vierde klasse en was net gepromoveerd naar de derde klasse. Vv Nijenrodes speelde op het moment van fusie in de zondag eerste klasse en speelde in 1998/1999 zelfs een jaar in de zondag Hoofdklasse. Fc Breukelen begon in de zaterdag derde klasse en werd eenvoudig kampioen. Het eerste jaar in de tweede klasse leverde direct een tweede plaats als eindklassering op en sneuvelde de ploeg in de nacompetitie door verlies van VVA '71. Het seizoen daarop werd de titel wel binnen gehaald en promoveerde de ploeg naar de eerste klasse. Twee seizoenen overleefde de ploeg de nacompetitie waarna een soortgelijk scenario plaatsvond als bij de promotie naar de tweede klasse. Zo kwam de ploeg dus snel in de Hoofdklasse terecht, waarin het niet onder doet voor andere ploegen.

 

Voor Jodan Boys is de ontmoeting met deze ploeg dan ook een debuut. Ook tegen de voorganger CSV Vitesse speelde Jodan Boys niet eerder. Zij speelden voornamelijk op laag niveau en in district West I.

 

Komende zaterdag kan trainer van den IJssel in ieder geval niet over Leroy Brank beschikken. Hij kreeg in hoger beroep alsnog vier wedstrijden schorsing n.a.v. de rode kaart die hij ontving in de wedstrijd tegen DOVO. Brank heeft er inmiddels 1 wedstrijd op zitten en zal pas weer bij de competitiewedstrijd tegen Montfoort inzetbaar zijn. Bram van Loon ontbreekt ook nog wegens een blessure en ook Marvin Straver en Mo Bellahcen zullen vermoedelijk niet inzetbaar zijn.

 

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark Oosterwei begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter Daan Schaper uit Dokkum. Schaper floot eerder dit seizoen de wedstrijd Flevo Boys - Excelsior '31 (1-4) in de Hoofdklasse C. Daarin deelde Schaper 3 gele en 1 rode kaart uit.