Voorbeschouwing Jodan Boys - fc Perkouw

14-10-2012 12:35

Komende dinsdag komt Jodan Boys wederom in acite. Na de gewonnen competitiewedstrijd tegen Spakenburg mag de ploeg van trainer Akerboom het in de eerste ronde van de RTV Rijnmond Cup opnemen tegen zaterdag derdeklasser fc Perkouw uit Berkenwoude.

Net als vorig seizoen treft Jodan Boys in de eerste ronde een makkelijke tegenstander (op papier). Fc Perkouw, dat momenteel in de derde klasse B de voorlaatste plaats bezet, behaalde afgelopen zaterdag het eerste competitiepuntje in de uitwedstrijd tegen middenmoter CVC Reeuwijk. De ploeg begon overigens slecht aan de competitie met vier verliespartijen op rij en een doelsaldo van 0-11. Twee weken geleden verloor het nipt van TOGR (Deze ploeg speelde in 2009/2010 nog in de Hoofdklasse) met 2-1. Na het gelijkspel van gisteren lijkt de ploeg, die vorig jaar nog vierde werd in de derde klasse, lijkt de ploeg dus weer iets op te krabbelen. De vraag is natuurlijk hoe kunnen zij de Goudse Topklasser Jodan Boys van scoren afhouden. Vermoedelijk zal dit een lastige opgave worden voor de dorpsploeg die voor het tweede achtereenvolgende jaar in de derde klasse actief is.

Perkouw is in 1972 opgericht en speelde voornamelijk in de onderafdelingen van de KNVB. In de eerste jaren had de vereniging niet de beschikking over een eigen veld en speelde het alle wedstrijden op vreemde bodem. Als thuisbasis werd in eerste instantie het oude complex van vv Lekkerkerk gebruikt en later een veld op het terrein van vv Stolwijk. Pas halverwege de jaren '80 kreeg de club een eigen sportcomplex. Na 12 jaar kreeg de club het groene licht om het sportcomplex 'over de Wetering' aan te leggen. In september 1985 ging de eerste paal de grond in. Op het complex is één volledig voetbalveld en een kleiner veld voor pupillen aanwezig. Iets wat in een dorp van ruim 1500 inwoners voldoende is.

In het seizoen 1996/1997 speelde de club voor het eerst op KNVB niveau en wel in de vierde klasse. De ploeg degradeerde direct naar de vijfde klasse in het eerste seizoen. Na twee seizoenen promoveerde Perkouw weer naar de vierde klasse, waar het voornamelijk verbleef. Twee keer werd de ploeg hier kampioen. In 2001/2002 en in 2010/2011. Na het eerste kampioenschap duurde het avontuur in de derde klasse slechts één seizoen en momenteel is men na het kampioenschap van 2010/2011 dus bezig aan het tweede achtereenvolgende seizoen.

 

Hoewel Jodan Boys halverwege de jaren '90 ook nog geen hoogdravende club was, speelden beide teams nooit eerder tegen elkaar in competitieverband. Juist op het moment dat Perkouw kampioen werd in de vierde klasse (2000/2001), deed Jodan Boys dit in de derde klasse. Dichterbij een eventuele ontmoeting in competitieverband zijn beide ploegen niet geweest. Voor fc Perkouw zal het ongetwijfeld een mooi affiche zijn om komende dinsdag tegen Jodan Boys te spelen. Voor Perkouw lijkt het avontuur in de RTV Rijnmond Cup wederom van korte duur. Vorig seizoen moest men in de eerste ronde buigen voor het Capelse SVS (6-0) en het jaar daarvoor werd er met 2-9 verloren van de toen kersverse Hoofdklasser XerxesDZB.

Jodan Boys zal vermoedelijk niet in de sterkste opstelling aan de start komen, net als vorig seizoen in de eerste ronde tegen Hermandad. Toen werd er met 15-0 gewonnen van de vierdeklasser met een mix van eerste en tweede elftal spelers. De vraag is of Perkouw aardig kan mee doen met de Topklasser of gaat het een grote overwinning voor de thuisploeg worden aan de Sportlaan in Gouda?

 

De wedstrijd van komende dinsdag begint om 20:00 en staat onder leiding van scheidsrechter Arie Lingen uit Ouderkerk aan den IJssel. Tevens is de wedstrijd weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. het gebruik van #jodper kun je meepraten over de wedstrijd.

Klik hier voor alle overige wedstrijden in regio 1.1 in de eerste ronde van de RTV Rijnmond Cup.