Voorbeschouwing Jodan Boys - GLZ Delfshaven

24-11-2014 17:13

Aankomende dinsdag speelt Jodan Boys in de tweede ronde van de Voetbal Rijnmond Cup in Rotterdam tegen GLZ Delfshaven. Jodan Boys neemt het voor de derde keer in de historie dat het deelneemt aan dit toernooi, dit jaar voor de vijfde keer, op tegen de zaterdag derdeklasser.

GLZ Delfshaven staat bekend als een cupfighter in het toernooi. Het schakelde Topklasser Capelle al eens uit in 2011, waarna Jodan Boys in Gouda met 5-0 te sterk was. Dit seizoen waren de Rotterdammers in de eerste ronde te sterk voor zaterdag Hoofdklasser Zwaluwen uit Vlaardingen. Zwaluwen werd na penalty's verslagen.

In de competitie bezet GLZ Delfshaven momenteel een 2e plaats, 4 punten achter koploper WCR. Afgelopen weekend speelde GLZ Delfshaven gelijk bij Besiktas terwijl WCR juist ruim won. Hierdoor ziet de ploeg, die wel oren heeft naar een avontuur in de tweede klasse, de achterstand juist iets oplopen.

 

Jodan Boys won in de vorige ronde eenvoudig van NOC Kralingen en zette darbij zelfs een record uitslag neer van liefst 19-1. Grote man was die avond Mitchel Heerkens, die zelf 6 keer scoorde.

Jodan Boys zit momenteel in een goede flow. Na overwinningen op DFS (1-4) in de competitie, Be Fair (4-0) in een oefenwedstrijd, Leonidas zaterdag (9-0) in de eerste ronde van de Regio Rijnmond Cup en de competitieoverwinning op fc Breukelen (4-0) afgelopen zaterdag, lijkt Jodan Boys wel klaar te zijn voor deze stugge tegenstander.

De vraag is of Jodan Boys op volle sterkte zal afreizen naar Rotterdam, dat zullen we morgen zien.

 

Historie

GLZ Delfshaven is een fusieclub, die is ontstaan in 2006 uit RVV Delfshaven en GLZ. GLZ is opgericht in 1930 en speelde sinds de oprichting in de Rotterdamse onderbond of in de lagere klassen van de KNVB. In de laatste jaren voor de fusie speelde de club in de derde klasse, toen het fuseerde met RVV Delfshaven. RVV Delfshaven was een jonge vereniging die in 2000 ontstaan was en alle seizoenen in de vijfde klasse actief was voordat het fuseerde met GLZ. Momenteel speelt GLZ Delfshaven in de derde klasse. Na vier seizoenen werd de ploeg kampioen in de vierde klasse en nu speelt het voor het vierde seizoen op rij in de derde klasse. Drie jaar geleden speelde de ploeg al eens voor promotie naar de tweede klasse. Toen eindigde de ploeg als derde, maar DRL nam na 2-1 winst en 2-1 verlies de penalties beter. Dit seizoen staat de club weer derde en speelt het weer nacompetitie. Aankomende zondag begint deze met een thuiswedstrijd tegen HVV, waarna een week later de return volgt. Aangezien GLZ en GLZ Delfshaven actief zijn op zondag zijn beide ploegen elkaar niet vaak tegen gekomen in het verleden. De tot nu toe enige bekende wedstrijd is van drie jaar geleden. Toen won Jodan Boys op eigen veld met 5-0, tevens in de 1/4 finale van de Rijnmond Cup.

 

Statistieken thuis:

13-05-14: GLZ Delfshaven - Jodan Boys   1-3   Rijnmond Cup 1/4 finale

17-05-11: Jodan Boys - GLZ Delfshaven   5-0   Rijnmond Cup 1/4 finale