Voorbeschouwing Jodan Boys - GVVV

20-11-2012 17:06

Komende zaterdag wacht Jodan Boys een zware klus op het eigen sportpark. Na drie verliespartijen op rij, komt ditmaal GVVV uit Veenendaal op bezoek. Zij staan momenteel op de tweede plaats, met evenveel punten als de nummer één en drie. GVVV behaalde ook al de eerste periodetitel, waardoor het volgend seizoen met de profclubs in de tweede ronde van de KNVB beker mag instromen. Ook doet de ploeg zeker nog mee voor de titel in de Topklasse.

De Veenendalers, die dit seizoen voor het tweede achtereenvolgende jaar meedoen in de Topklasse, beschikken over een sterke selectie. Een aantal spelers beschikken over de nodige betaald voetbal ervaring zoals Johan Jansen (Almere City, NAC), Roy Terschegget (de Graafschap) en Tonnie Cusell (RKC Waalwijk). Tonnie Cusell is zelfs opgeroepen voor het Indonesisch nationaal elftal en heeft in de aanloop naar de Asia Cup inmiddels zijn eerste wedstrijd gespeeld. Tegen Oost Timor (1-0), stond Cusell (1-0) in de basis en speelde uiteindelijk 70 minuten mee. Overigens speelde ook oud speler van NEC, de Graafschap, Vitesse en Feyenoord, John van de Beukering mee in deze wedstrijd.

Aan het einde van vorig seizoen zag de clubs een 7-tal spelers vertrekken, waaronder Jasper Bolland (VVA '71), Yoram Pesulima (Spakenburg), Rick van der Ree (SDC Putten), Joey Snijders (IJsselmeervogels), Anouar Tmim (fc Lienden) en Thijs van Tent Beking. Daartegenover stond de komst van Michel Bottenhelft (Montfoort), Wouter van Hoof (IJsselmeervogels), Karim el Kaddouri (Sparta Nijkerk) en Maurice van der Wilt (Sparta Nijkerk).

 

GVVV is de laatse weken goed in vorm. De laatste acht wedstrijden leverden zes overwinningen, één gelijkspel en één verliespartij op. Simon Brouwer is met 8 doepunten topscorer bij GVVV in de Topklasse en ook oude rot in het vak Dennis van Meegdenburg, die in april 39 wordt, scoorde al 5 keer. Afgelopen weekend wist GVVV nipt te winnen van IJsselmeervogels en nu is Jodan Boys dus de tegenstander.

Jodan Boys draait de laatste weken niet goed. De ploeg van trainer Akerboom behaalde in de afgelopen acht wedstrijden slechts vier punten. Dit terwijl er in de eerste zes wedstrijden twaalf punten behaald werden. Vooral sinds het wegvallen van medetopscorer Thomas Verheijdt is het een stuk slechter gegaan. De andere topscorer namens Jodan Boys, Kees Graafland, wist sinds die wedstrijd tegen Scheveningen slechts twee keer tot scoren te komen. De andere twee doelpunten, die Jodan Boys nog maakte, werden door Gino Mulder en Ahmed Ali gemaakt. Ahmed Ali verblijft momenteel overigens in Uganda. Hij kan komende zondag voor het eerst een interland achter zijn naam schrijven, als hij van coach Abdi Farah Ali speelminuten krijgt. Dan neemt Somalie het op tegen Burundi (15:00 lokale tijd). Behalve Ahmed Ali zijn ook Thomas Verheijdt, Diego Liefden en Mick van der Kaa afwezig.

Jodan Boys zal deze wedstrijd moeten winnen, wil het halverwege de competitie de eerste helft van de benodigde 40 punten binnen willen hebben.

 

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark Oosterwei begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter Fabian de Lima Schepens uit Culemborg. Hij floot eerder al vijf wedstrijden in de zaterdag Topklasse, waaronder de wedstrijd HHC Hardenberg - Jodan Boys (3-1). De Lima Schepens deelde totaal vijftien gele en één rode kaart uit in deze vijf wedstrijden. De wedstrijd Jodan Boys - GVVV is ook weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. het gebruik van #jodgvv kun je meepraten over de wedstrijd.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen GVVV is er overigens nog een plechtigheid op het sportcomplex. Dan zal het voorplein worden omgedoopt tot het 'Chris Boot plein'. Chris Boot overleed in april 2009 en was de laatst levende die bij de oprichting van Jodan Boys in 1934 betrokken was. Lees hier het bericht op de clubwebsite van Jodan Boys.

 

GVVV, dat dit jaar 65 jaar bestaat, doe al aardig wat jaartjes mee op het hoogste niveau. De club die dus in 1947 is opgericht, komt sinds 1980 bijna onafgebroken op het hoogste zaterdagniveau uit. Alleen in 2004 degradeerde de club naar de eerste klasse om vervolgens direct weer kampioen te worden. In 2010 mocht GVVV meedoen in de nacompetitie om een plaats in de Topklasse. Toen was Katwijk echter twee keer te sterk (1-0 en 0-1). Jodan Boys en GVVV kwamen elkaar niet vaak in competitieverband tegen. Alleen de eerste twee seizoenen dat Jodan Boys in de Hoofdklasse B speelde troffen zij elkaar. Toen verloor Jodan Boys één keer, werd er twee keer gelijk gespeeld en won Jodan Boys ook één keer. Kortom een gelijkopgaand resultaat met een doelsaldo van 5-5. Overigens won Jodan Boys in het seizoen 2007/2008, het jaar dat Jodan Boys via de nacompetitie de Hoofdklasse bereikte, van de Veendendalers. In een oefenwedstrijd won Jodan Boys in Veenendaal met 2-5.

 

Statistieken thuis

07-11-09: Jodan Boys - GVVV   1-1   Hoofdklasse B   [ H1234 ]

01-11-08: Jodan Boys - GVVV   2-3   Hoofdklasse B   [ H12345]

 

Statistieken uit:

17-04-10: GVVV - Jodan Boys   1-2   Hoofdklasse B   [ H1234 ]

28-03-09: GVVV - Jodan Boys   0-0   Hoofdklasse B   [ H12345]

02-02-08: GVVV - Jodan Boys   2-5   Oefenwedstrijd