Voorbeschouwing Jodan Boys - Hellevoetsluis

04-03-2012 12:29

Dinsdagavond speelt Jodan Boys in het kader van de RTV Rijnmond Cup tegen zaterdag derdeklasser Hellevoetsluis. In deze 1/8 finale treft Jodan Boys een onbekende tegenstander. In competitieverband kwamen beide clubs, sinds de toetreding tot de KNVB van Jodan Boys in 1949, elkaar niet eerder tegen.
Hellevoetsluis speelde de afgelopen 15 jaar voornamelijk in de derde en vierde klasse. In het seizoen 2008/2009 beleefde de club een hoogtepunt door uit te komen in de tweede klasse. Dit seizoen bleek de club echter kansloos en zo verdwenen zij weer geruisloos naar de derde klasse.
Vorig jaar stond Hellevoetsluis aan het einde van het seizoen op de eerste plaats. Aangezien de nummers twee (Oud Beijerland) en drie (Rhoon) evenveel punten hadden, moesten er beslissingswedstrijden gespeeld worden. Rhoon trok hierbij aan het langste eind.
Hellevoetsluis mocht nog deelnemen aan de nacompetitie, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in Den Bommel. Den Bommel is overigens nog een oude bekende van Jodan Boys. In het seizoen 2008/2009 won Jodan Boys op eigen veld met 13-0 van de Zeeuwse club in het kader van de KNVB districtsbeker West II.
Hellevoetsluis doet het dit seizoen overigens wederom goed. De ploeg staat samen met SSS aan kop in de derde klasse.

Op papier lijkt het dus een eenvoudige tegenstander en zal van Jodan Boys verwacht worden dat het eenvoudig de 1/4 finale bereikt, waarin Jodan Boys het mag gaan opnemen tegen de winnaar van het duel Schoonhoven - PFC.
Dat een derdeklasser niet onderschat mag worden, ondervond Topklasser Capelle vorig seizoen al in de RTV Rijnmond Cup. Zij werden uitgeschakeld door GLZ Delfshaven na penalty's. Dit was ook in de 1/8 finales, waarna Jodan Boys overigens wel van GLZ Delfshaven wist te winnen. Hoewel zij Jodan Boys in de eerste helft nog op 0-0 wisten te houden, werd het uiteindelijk 5-0.
De grote vraag is in welke opstelling Jodan Boys dinsdag zal starten. Met het oog op de competitie zal Patrick Akerboom belangrijke spelers misschien wel wat rust willen gunnen in aanloop naar het belangrijke duel uit tegen Ter Leede volgende week zaterdag. Ook al zou Jodan Boys dinsdag met een B-team aantreden, dan kan deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet gezien worden. Behalve dat het eerste zaterdag met 4-1 van Volendam won, won het tweede van Jodan Boys zaterdag met 4-2 van koploper Noordwijk 2 in de reserve Hoofdklasse.

De wedstrijd komende dinsdag op sportpark Oosterwei begint om 20:00 en de toegang is gratis.