Voorbeschouwing Jodan Boys - Hoek

15-04-2014 20:55

Komende zaterdag staat er voor Jodan Boys weer een thuiswedstrijd op het programma. Op het eigen sportpark Oosterwei komt kersverse kampioen Hoek op bezoek. Vorig weekend konden zij feestvieren na de winst op Achilles Veen en het verlies van SteDoCo tegen XerxesDZB. De vraag is nog of Hoek er komende zaterdag vol voor zal gaan, of het wel best zal vinden. Voor Jodan Boys zal dit in ieder geval anders liggen. Bij winst of gelijkspel kan de ploeg zich zo goed als veilig spelen. Bij winst is het verschil met Kloetinge en Deltasport dan minimaal 6 en 9 punten en als Kloetinge ook nog eens verliest of gelijk speelt is het dus helemaal gelijk klaar. Maar of winnen zo eenvoudig zal zijn is ook maar de vraag.

Als we verder nog naar de stand in de derde periode kijken, is Jodan Boys ook daarin nog niet kansloos. Momenteel staat Hoek daarin bovenaan, maar zij hebben het kampioenschap al behaald. SteDoCo staat tweede met 13 punten, gevolgd door RVVH, Zwaluwen en Jodan Boys (allen 10 punten).

 

Jodan Boys zal het komende zaterdag in ieder geval moeten doen zonder Mo Bellahcen en Tim Roggeveen. Roggeveen had vorig weekend twee gele kaarten ontvangen in de wedstrijd tegen Kloetinge en met de twee die hij er eerder al ontvangen had, zijn dat er vier en dus een schorsing. Mo Bellahcen heeft vorige week zijn derde gele kaart ontvangen in de competitie, maar had in de districtsbeker wedstrijd tegen VELO ook een gele kaart ontvangen, die meetelt in het geheel. Remco de Rijk zou hierdoor wel eens de vervanger van Bellahcen kunnen worden tegen Hoek en voor Tim Roggeveen is oa Jeroen Kamp een gegadigde. Verder is het nog maar de vraag of Kees Graafland weer inzetbaar is. Hij had de afgelopen weken last van een hersenschudding.

 

De wedstrijd van komende zaterdag staat onder leiding van Ruud van der Wielen uit Veenendaal. Van der Wielen floot eerder in de zaterdag Hoofdklassen zes wedstrijden, waarvan drie wedstrijden in de Hoofdklasse B. In de zes wedstrijden die hij in de Hoofdklasse floot, had hij 17 gele en 3 rode kaarten nodig om de orde te handhaven. Van der Wielen floot ook al een wedstrijd van Jodan Boys dit seizoen en wel de openingswedstrijd bij Smitshoek (2-1). De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark Oosterwei begint om 14:30. De wedstrijd is weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. #jodhoe kun je meepraten over de wedstrijd.

 

Klik hier voor de stand in de Hoofdklasse B, alsmede de statistieken, eerdere uitslagen en het restantprogramma van Jodan Boys.

 

Historie

Jodan Boys en Hoek zijn geen onbekenden van elkaar. Toch speelden beide ploegen slechts vijf keer eerder tegen elkaar. Deze wedstrijden werden allen in de afgelopen jaren gespeeld. Daarvoor speelde Jodan Boys meestal op een lager niveau, waarbij het altijd gescheiden was door de regio waar het in speelde en anders kwamen beide ploegen gewoonweg net niet bij elkaar in dezelfde competitie. Hoek is opgericht in 1950 en speelde in het seizoen 1989/1990 voor het eerst op het hoogste amateurniveau (zaterdag 1e klasse). Dit duurde slechts 1 seizoen, maar na twee seizoenen keerde de ploeg weer terug in de 1e klasse en bleef vanaf het seizoen 1992/1993 19 seizoenen lang actief op het hoogste amateurniveau. Na twee seizoenen hoofdklasse keert de ploeg volgend seizoen weer terug op het hoogste niveau, de Topklasse. Jodan Boys wist in de vijf eerdere onderlinge ontmoetingen niet eerder te winnen van Hoek. Twee keer werd er gelijk gespeeld en anders werd er nipt verloren (1-0 of 2-1). Kortom het verschil is statistich gezien niet heel groot.

 

Statistieken uit:

30-09-13: Hoek - Jodan Boys   2-1   Hoofdklasse B   [TH1234 ]

26-09-09: Hoek - Jodan Boys   1-1   Hoofdklasse B   [ H1234 ]

07-03-09: Hoek - Jodan Boys   1-0   Hoofdklasse B   [ H12345]

 

Statistieken thuis:

20-02-10: Jodan Boys - Hoek   0-0   Hoofdklasse B   [ H1234 ]

11-10-08: Jodan Boys - Hoek   1-2   Hoofdklasse B   [ H12345]