Voorbeschouwing Jodan Boys - Hoek

08-09-2015 20:36

Aankomende zaterdag staat de tweede competitieronde op het programma in de Hoofdklasse B. Jodan Boys zal het dan in de eerste thuiswedstrijd opnemen tegen het Zeeuwse Hoek.

 

De tegenstander van komende zaterdag degradeerde afgelopen seizoen uit de Topklasse. Het eindigde op de dertiende plaats en moest nacompetitie spelen. DOVO werd in een tweekamp nog wel verslagen, maar in de finale bleek RVVH te sterk voor de Zeeuwen.

De ploeg uit Zeeuws Vlaanderen heeft een groot aantal Belgische spelers in de selectie. Ook beschikt de ploeg, die sinds begin jaren '90 bijna onafgebroken op het hoogste niveau actief is, over een aantal spelers met ervaring in het betaald voetbal. Zo kwamen onder andere nieuwkomers Sascha Beshliaha (), Brian Meulmeester (fc Dordrecht), Mickenson de Pessemier (KMSK Deinze), Renzo Roemeratoe (Sparta) en Bjarne de Vreeze (Willem II, Club Brugge) de club versterken. Daarbij opgeteld spelers als Mateusz Kuzmicki (Club Brugge, Roda JC), Nick de Groote (kv Oostende) en Guillaume Clinckemaillie (Anderlecht, Club Brugge en Zulte Waregem), die al een aantal jaren bij de club spelen, maakt dat ze beschikken over een team met aardig wat ervaring. Toch kwam dat er tot nu niet echt uit. In de eerst competitiewedstrijd moest Hoek het thuis afleggen tegen Ter Leede, dat met maarliefst 0-4 won. Daarvoor werd Hoek al uitgeschakeld in de landelijke KNVB beker (1-0 verlies van EVV). In de districtsbeker Zuid I bereikte Hoek wel de volgende ronde na winst op zondag Hoofdklasser Vlissingen (1-0), een gelijkspel bij zaterdag eersteklasser Kloetinge (1-1) en winst op zondag eersteklasser Zeelandia Middelburg (3-1). In de voorbereiding verloor Hoek overigens nog met 5-1 van Sparta Petegem (Belgische derde klasse) en met 3-2 van SK Berlare (Belgische vierde klasse). Eerder werd er wel gewonnen van zondag tweedeklasser HVV '24 (0-4), selectie Reimerswaal (1-9) en de West Zeeuws Vlaamse selectie (2-12).

In de tot nu toe gespeelde wedstrijden wisten vooral de van fc Chabab overgekomen Abdul (7), Clinckemaillie (6) en Doesburg (5) veel te scoren. Doesburg scoorde zelfs 5 keer in 1 wedstrijd (tegen West Zeeuws Vlaamse selectie).

 

Jodan Boys kende net als Hoek geen goede competitiestart. Wel kan gezegd worden dat het resultaat van Jodan Boys (2-0 verlies bij Quick Boys) een stuk minder erg zal aanvoelen bij de supporters dan de 0-4 verliespartij van Hoek in eigen huis tegen Ter Leede. Het zal een spannende middag worden op sportpark Oosterwei aangezien beide ploegen willen winnen. Hoek zal ongetwijfeld de weg richting de Topklasse terug willen vinden, zeker met de invoering van de tweede divisie. Voor Jodan Boys is het zaak om een goede reeks neer te zetten. Zeker in de zware opening van de competitie tegen Qucik Boys, Hoek en Zwaluwen. Maar eigenlijk zal het meer zijn zoals het spreekwoord; 'Een goed begin is het halve werk.'. Zeker in deze zware Hoofdklasse B, waarin ook nog clubs als Ter Leede, ASWH en Noordwijk spelen. Jodan Boys zal zich in ieder geval willen handhaven en misschien zit een stuntje er wel weer in?

Toch zou je zeggen dat Jodan Boys met een redelijk gevormd elftal aardig op elkaar ingespeeld is. De meeste spelers die afgelopen weekend in de basis staan, spelen al drie seizoenen of meer met elkaar in het eerste. Ook de aanvullingen op de selectie hebben zich in de voorbereiding laten zien en zullen ook zeker wel van vaste waarde worden. Fanny Waandels, Enzo Huntink en Hamza Merach waren een aantal keer onder de uitblinkers. Ook de teruggekeerde Michel Verkaik en Bram van Loon, die na lang blessureleed weer bij de groep is kunnen vermoedelijk rekenen op basisplaatsen. Helaas is Enzo Huntink voor de komende wedstrijd geschorst. Hij moet nog twee duels uitzitten na zijn schorsing van 3 wedstrijden naar aanleiding van zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Nieuw Lekkerland.

 

Leroy Brank , de enige van de vier Jodan Boys spelers die nu nog bij Jodan Boys speelt, helpt 

uitverdedigen in de uitwedstrijd tegen Hoek in september 2013.

 

De wedstrijd van komende zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Paul van der Burg uit 's-Gravenhage. Van der Burg floot eerder de wedstrijd Haaglandia - Zwaluwen (3-3). Van der Burg deelde in deze wedstrijd twee gele kaarten uit.

Verder neemt koploper ASWH het thuis op tegen Spijkenisse. Ter Leede neemt het thuis op tegen XerxesDZB en Quick Boys gaat op bezoek bij Heinenoord. Zwaluwen - Deltasport, fc Rijnvogels - Haaglandia en Noordwijk - Sportlust '46 zijn de overige wedstrijden.

 

Historie

Hoek is geen onbekende ploeg voor Jodan Boys. Hoewel Hoek zo'n 200 kilometer van Gouda verwijderd ligt, kwamen beide ploegen elkaar de afgelopen jaren een aantal keer in competitieverband tegen. Hoek speelde sinds de oprichting in 1950 voornamelijk in de vierde en derde klasse. Begin jaren '90 werd de weg omhoog gevonden en uiteindelijk speelde de club op het hoogste niveau, de eerste klasse. Vervolgens promoveerde Hoek naar de Hoofdklasse, waar het 1 keer kampioen werd (2013/2014). Jodan Boys en Hoek speelden 6 keer eerder tegen elkaar. Jodan Boys won nog nooit van Hoek. In de seizoenen 2008/2009 en 2013/2014 won Hoek alle wedstrijden. In het seizoen 2009/2010 eindigde beide ontmoetingen in een gelijkspel.

 

Statistieken thuiswedstrijden

19-04-14: Jodan Boys - Hoek  2-4  [TH1234 ]

20-02-10: Jodan Boys - Hoek  0-0  [ H1234 ]

11-10-08: Jodan Boys - Hoek  1-2  [ H12345]

 

Statistieken uitwedstrijden

30-09-13: Hoek - Jodan Boys 2-1  [TH1234 ]

26-09-09: Hoek - Jodan Boys 1-1  [ H1234 ]

07-03-09: Hoek - Jodan Boys 1-0  [ H12345]