Voorbeschouwing Jodan Boys - Hoek

11-05-2017 06:21

Zaterdag verwelkomen we op sportpark Oosterwei HSV Hoek. De club uit het gelijknamige dorp in Zeeuws Vlaanderen bezet momenteel de achtste plaats in de Hoofdklasse A en staat daarmee net onder Jodan Boys, dat met evenveel punten op plaats zeven staat.

Hoek kwam vorige week niet in actie aangezien oorspronkelijk de wedstrijd tegen Haaglandia op het programma stond. De week daarvoor speelde Hoek een uitwedstrijd tegen Achilles Veen. Nadat Hoek met 0-2 voor stond, kwam Achilles Veen halverwege de tweede helft terug in de wedstrijd en tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Toch wist Hoek uiteindelijk te winnen dankzij een goal van Jossimar Pattinama in de laatste minuut.

Jodan Boys kwam afgelopen weekend wel in actie en wist, nadat het twee keer op achterstand kwam, te winnen bij Ajax. Jodan Boys won uiteindelijk met 2-4 dankzij doelpunten van Huntink, Marengo en Waandels (2x). De week daarvoor had Jodan Boys thuis ook al een goede beurt tegen Ter Leede. Toen waren de Sassenheimers nog in de race voor het kampioenschap, maar na het 2-0 verlies tegen Jodan Boys en afgelopen week tegen Argon (2-1), is het gedaan voor Ter Leede. Spijkenenisse is officieus kampioen. Achilles Veen, dat de eerste periode won, Ter Leede en Noordwijk zullen zich gaan opmaken voor de nacompetitie voor promotie naar de derde divisie.

Voor Jodan Boys en Hoek valt er weinig meer te halen behalve de hoogst mogelijke eindklassering. Beide ploegen hebben dus evenveel punten, maar ook nummer negen DFS kan nog een gooi doen naar plaats zeven. Ook zij hebben nog een kans, maar moeten dan wel in Veen winnen bij Achilles en dan moet de wedstrijd hier in een gelijkspel eindigen.

Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in hoek in een 1-2 overwinning voor Jodan Boys. Halverwege de tweede helft zette Romario Dos Santos Jodan Boys op voorsprong, waarna Birgen Martens tien minuten de gelijkmaker mocht aantekenen. Tien minuten voor tijd besliste Elliot Pattinama het duel in het voordeel van Jodan Boys.

 

Voor Jodan Boys staat net als veel andere ploegen weinig meer op het spel. Alleen onderin zouden Sliedrecht of Smitshoek nog nacompetitie kunnen ontlopen ten koste van Zwaluwen. Sliedrecht moet dan winnen van Ter Leede, dat eigenlijk zelf met 13-0 van Sliedrecht moet winnen om nog kampioen te worden en Smitshoek moet dan ruim winnen van Zwaluwen (minimaal 4-0).

 

De wedstrijd van komende zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter P. Henshuijs.

 

Verder staan de volgende wedstrijden in de laatste speelronde op het programma:

Achilles Veen - DFS

fc Breukelen - Noordwijk

RVVH - Ajax

Smitshoek - Zwaluwen

Swift - Argon

Ter Leede - Sliedrecht