Voorbeschouwing Jodan Boys - Huizen

25-10-2011 17:40

Jodan Boys kan komende zaterdag voor eigen publiek een goede seizoensstart alvast bekronen met een plekje in de nacompetitie. Bij winst thuis op Huizen zal Jodan Boys de koppositie behouden en eveneens de eerste periodetitel binnen weten te halen.
Huizen speelde sinds de start van de zaterdag Hoofdklasse negen seizoenen achter elkaar op het hoogste niveau. Vervolgens degradeerde de club in 2005, maar werd direct kampioen in de eerste klasse.
De terugkeer was van korte duur. De club degradeerde en bereikte in 2010 weer het niveau van Hoofdklasser. In 2002 werd Huizen zelfs nog kampioen in de Hoofdklasse. Met spelers als Kurt Elshot en Ervin Lee heeft de ploeg de nodige betaald voetbal ervaring. Huizen startte de competitie ook niet slecht. Vooral de winst bij Quick Boys gaf de ploeg veel aanzien. De wedstrijden tegen Zwaluwen '30, waarin Zwaluwen een 2-0 achterstand in de 89e en 93e minuut omboog tot een gelijk spel en het verlies tegen Voorschoten '97 (2-4) waren daarentegen de smetjes tot nu toe.
Jodan Boys en Huizen troffen elkaar vorig seizoen ook al. Thuis won Jodan Boys toen in een cruciale fase van de competitie.
Jodan Boys kende een historische start waarbij alleen de verliespartijen in Veenendaal tegen DOVO en de thuisnederlaag tegen ODIN '59 het enige smetje vormde. Helemaal omdat Jodan Boys over het geheel gezien beter speelde dan de tegenstander. Vooral in de thuiswedstrijd tegen ODIN '59 verzuimde Jodan Boys in de eerste helft een riante voorsprong te nemen.
Afgelopen week deed Jodan Boys nog goede zaken in de eerste ronde van de RTV Rijnmond Cup tegen Hermandad. De vierdeklasser werd in Gouda met maarliefst 15-0 verslagen. Hierna volgde de teleurstelling in Noordwijkerhout tegen Topklasser VVSB waar Jodan Boys na penalty's verloor en hierdoor het bekertoernooi al vroeg verliet.
Laten we hopen dat de ploeg komende zaterdag scherp is en dat de periodetitel maar op sportpark Oosterwei mag achterblijven.
Steun Jodan Boys komende zaterdag massaal en kom in Jodan Boys outfit, met pet en sjaal naar de wedstrijd. Aanvang 14:30!

Statistieken thuis:
14-05-11: Jodan Boys - Huizen 2-1 Hoofdklasse A

Statistieken uit:
26-02-11: Huizen - Jodan Boys 4-1 Hoofdklasse A