Voorbeschouwing Jodan Boys - Huizen

29-10-2014 20:02

Komende zaterdag neemt Jodan Boys het in de achtste competitieronde op tegen Huizen. De ploeg van trainer Henk van de Pol komt op bezoek in Gouda om de zevende plaats te verdedigen in de Hoofdklasse A en misschien een stap naar de (sub)top te zetten.

Voor Jodan Boys is het een heel ander verhaal. De ploeg van trainer van den IJssel kent een matige start in de competitie en wist pas drie weken geleden de eerste competitieoverwinning te behalen. Volendam werd met een minimale zege (2-1) bedwongen, waarna er nog een grote overwinning volgde op zaterdag vierdeklasser NOC Kralingen (19-1). Vervolgens werd Jodan Boys onnodig uitgeschakeld in de districtsbeker (4-2 verlies van Excelsior Maassluis) en verloor het afgelopen weekend bij DOVO met 2-0.

Het vervelende is dat Jodan Boys in geen wedstrijd weggespeeld wordt en vaak zelfs een goede aanspraak mag maken op een overwinning. Toch lukt het vaak niet in de afronding en heeft de ploeg soms ook nog eens pech. Zo ook afgelopen zaterdag bij de 1-0 van DOVO, waarbij Marvin Straver een duw in de rug kreeg, maar het doelpunt doorging. Verder stond de paal en doelpunt van Jodan Boys in de weg.

 

Komende zaterdag kan Jodan Boys misschien weer wat hoger op de ranglijst komen te staan bij een overwinning op Huizen. De ploegen die direct onder en boven Jodan Boys staan, spelen komend weekend tegen de top 4. Vooral ODIN '59 en SteDoCo zullen gebrand zijn op een overwinning in verband met het te behalen eerste periodekampioenschap.

Maar dat zal nog een lastige opgave worden komende zaterdag. Huizen maakte vorige week een goede beurt door met 5-0 van Volendam te winnen. De twee wedstrijden daarvoor tegen VVA '71 en SteDoCo eindigden welliswaar in een gelijkspel, maar gezien hun plaats op de ranglijst (2e en 3e) niet slecht te noemen.

Bij Huizen scoorden Omar Limon, Aron Klaassen en Quincy van Waveren allen drie keer namens de ploeg in competitieverband. Hiermee hebben zij de helft van de competitiedoelpunten van Huizen achter hun naam staan. Kortom voor de Jodan Boys defensie oppassen voor onder andere deze spelers. Bij Jodan Boys is Jeroen Borsboom in competitieverband topscorer bij Jodan Boys. Hij is goed voor 3 treffers in de Hoofdklasse A.

Bij Jodan Boys zullen Mo Bellahcen en Bram van Loon in ieder geval niet inzetbaar zijn. Leroy Brank is geschorst en niet bekend is of Jesse Branderhorst en Mike Slottje inmiddels weer inzetbaar zijn.

 

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark Oosterwei begint om 14:30 en staat onder leiding van Joey Kooij uit Oostzaan. Kooij floot eerder de wedstrijd Noordwijk - Ter Leede in de Hoofdklasse B. Hierin deelde hij 6 gele en 1 rode kaart uit.

 

Historie

Huizen is opgericht in 1927 en speelt sinds 1948 op KNVB niveau. Huizen begon in de vierde klasse, toen het tweede niveau op zaterdag. Eigenlijk heeft Huizen het grootste deel van de seizoenen op het hoogste amateurniveau, waar het ook diverse malen kampioen werd. In 1974 en 2003 werd de club zelfs algeheel amateurkampioen van Nederland.

Jodan Boys en Huizen zijn geen onbekenden van elkaar. Jodan Boys speelde voor het laatst in het seizoen 2011/2012 tegen de ploeg. Thuis werd er toen verloren van de ploeg, waardoor de eerste periode in de Hoofdklasse A aan de neus van Jodan Boys voorbij ging. Later in dat seizoen won Jodan Boys wel in een belangrijke fase bij Huizen (1-2), waarna het uiteindelijk doorging met punten pakken en zo kampioen werd in de Hoofdklasse A.

Verder kwamen beide ploegen elkaar nog 1 seizoen tegen. Dit was in 2010/2011. Na een verliespartij in Huizen (4-1), werd de laatste competitiewedstrijd tegen Huizen met 2-1 gewonnen. Jodan Boys ontliep daardoor de nacompetitie ten koste van Zwaluwen '30. Huizen was toen al veroordeeld tot de nacompetitie.