Voorbeschouwing Jodan Boys - IJsselmeervogels

14-08-2012 18:59

Komende zaterdag begint voor Jodan Boys de competitie. Na twee seizoenen is Jodan Boys wederom actief op het hoogste amateurniveau van Nederland. Ditmaal is dat, na invoering in 2010/2011, de Topklasse.
Jodan Boys staat voor een zware klus in de eerste wedstrijd. IJsselmeervogels, de winnaar van de zaterdag Topklasse in 2010/2011 komt dan op bezoek in Gouda. Voor Jodan Boys is dit gelijk een eerste echte serieuze krachtmeting. Na de voorbereiding die goed begon en matig eindigde is er eigenlijk nog geen pijl op te trekken wat er in deze eerste wedstrijd staat te gebeuren.
Vooralsnog lijken de problemen in de ploeg van Patrick Akerboom het scorend vermogen en de counters van de tegenstander. Zo vielen twee van de drie tegendoelpunten in de voorbereiding vanuit zo'n snelle omschakeling, waarbij de tegenstander vaak eenvoudig kon doorstoten. Vooral in de laatste wedstrijd tegen SHO leek Jodan Boys de aanwezigheid van nieuwelingen als Roald Heerkens en Jeroen Borsboom te missen. Zij wisten bij een oefenwedstrijd van het tweede elftal wel weer te scoren. Ook Peter Graafland en Mitchel Heerkens deden dat. De vraag is maar of zij zaterdag bij de selectie zitten.
In ieder geval zullen Gino Mulder, Mick van der Kaa en Diego Liefden niet inzetbaar zijn.

De tegenstander van zaterdag, IJsselmeervogels, werd maarliefst 25 keer kampioen op het destijds hoogste niveau in de zaterdagcompetitie. De ploeg speelt sinds het seizoen 1960/1961 onafgebroken op het hoogst haalbare niveau.
De ploeg beschikt over de nodige spelers met betaald voetbal ervaring zoals alleen de nieuwelingen Mohammed Faouzi die van Noordwijk overgekomen is. De Gouwenaar speelde ooit nog bij ONA en werd toen opgepikt door Excelsior. Hij speelde uiteindelijk drie seizoenen voor de Kralingers en twee seizoenen voor fc Utrecht. Ook de andere nieuweling die overkomt van Noordwijk, Stefano Goncalves, speelde bij Excelsior.
Overigens zag de Spakenburgse club ook een groot aantal spelers vertrekken. Raymond Bronckhorst ging naar ODIN '59, Serezo Fung a Wing ging naar zaterdag Hoofdklasser Ajax, Henri de Graaf verlaat Ijsselmeervogels na meer dan 10 seizoenen voor eersteklasser Eemdijk, net als Jan Pieter Hartog die al eerder twee seizoenen voor Eemdijk uitkwam.
IJsselmeervogels heeft een redelijk goede voorbereiding achter de rug. Het verlies tegen fc Volendam (2-0) is geen slechte beurt. De verliespartij tegen Jong sc Heerenveen was misschien wel enigzins geflatteerd (0-6) en ook het verlies tegen de regerend amateurkampioen van Nederland, Achilles '29 (2-3), was geen grote schande. Verder werden de wedstrijden tegen Hollandia (0-3), fc Hilversum (2-1) en sdv Barneveld (3-0) gewoon gewonnen.

Jodan Boys en IJsselmeervogels kwamen in het verleden niet vaak tegen elkaar uit. Pas in het seizoen 2008/2009 speelde beide ploegen voor het eerst in competitieverband tegen elkaar. Van de vier onderlingen uit- en thuiswedstrijden verloor Jodan Boys alle wedstrijden. Overigens deed Jodan Boys het thuis relatief beter dan uit. Met 0-1 en 2-3 waren de verliespartijen gering. Overigens werd er uit telkes met 2 doelpunten verschil verloren.

Laten we hopen dat Jodan Boys een goede start kan maken in de Topklasse met een gelijkspel of misschien wel een overwinning. Vanavond zullen een aantal spelers in ieder geval nog een goede voorbereiding hebben op de ontmoeting met de Spakenburgers. Jodan Boys 2 speelt vanavond op sportpark Oosterwei nog een oefenwedstrijd tegen ASWH 2.

De wedstrijd aankomende zaterdag staat onder leiding van Peter de Waard uit Amsterdam. De wedstrijd zal ook weer te volgen zijn via Twitter (@JBsupporter2800) en d.m.v. het gebruik van #jodijs kun je meepraten over de wedstrijd.

 

Statistieken thuis:

05-09-09: Jodan Boys - IJsselmeervogels  2-3 (2-1)  [ H1234 ]

07-02-09: Jodan Boys - IJsselmeervogels  0-1 (0-0)  [ H12345]

 

Statistieken uit:

23-01-10: IJsselmeervogels - Jodan Boys  3-1 (1-0)  [ H1234 ]

20-09-08: IJsselmeervogels - Jodan Boys  4-2 (2-0)  [ H12345]