Voorbeschouwing Jodan Boys - JSV Nieuwegein

17-08-2015 23:44

Morgen speelt Jodan Boys de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar de poulefase van de districtsbeker en de competitie. Tegenstander is zaterdag eersteklasser JSV Nieuwegein.

De tegenstander van Jodan Boys is zeker voor de Gouwenaren geen bekende. JSV speelt namelijk in district West I

Het team bestaat voornamelijk uit regiospelers met ervaring bij clubs als de Meern, Elinkwijk en Geinoord. Maar ook zijn er een aantal spelers die aan een wat hoger niveau geroken hebben. Michiel van der Valk kwam eerder uit voor GVVV en Geinoord waar hij in de Top- en Hoofdklasse speelde, net als Daan van der Valk. Ferdi Vrede speelde nog een jaar met Argon zondag (de club waar ook Jorn van Lunteren speelde) uit in de Topklasse.

 

In de oefencampagne won JSV overigens afgelopen week van zaterdag tweedeklasser Veensche Boys (5-1). Eerder verloor het van zondag Topklasser Hercules (0-5), zaterdag Hoofdklasser ASWH (3-1) en speelde het gelijk tegen zaterdag eersteklasser CSW uit Wilnis.

 

Jodan Boys kende geen slechte oefenreeks tot nu toe. Het won eerder eind juni van sv DONK (4-0) en een paar dagen later van ARC (6-0), waarna anderhalve week geleden de oefencampagne werd vervolgd. Winst op gc&fc Olympia (4-1), verlies tegen Sportlust '46 (2-1) en winst op ARC (1-0) volgden.

Inmiddels zijn ook de meeste spelers weer aangesloten bij de selectie en dus kan trainer van den IJssel deze laatste oefenwedstrijd gaan gebruiken om de laatste hand te gaan leggen aan de definitieve selectie.

 

De wedstrijd op sportpark Oosterwei begint om 20:15 en de toegang tot deze wedstrijd is gratis. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Karel van den Heuvel.

 

Historie

Op 1 april 1926 werd de Jutphase SportVereniging opgericht. De club startte met zondagvoetbal. In 1937/1938 speelden zij in de vierde klasse en bereikten enkele malen de tweede klasse. Hoger dan een achtste plaats kwam het niet. In 1967 werd de zaterdagtak gestart, welke halverwege de jaren '90 in de zesde klasse uitkwam. De zaterdagtak wisselde uiteindelijk met de zondagtak, welke vorig seizoen uitkwam in de vijfde klasse. De zaterdagtak kwam sinds 2000/2001 uit in de vierde klasse en verbleef daar elf jaar, tot het in 2011 via de nacompetitie de derde klasse bereikte. In 2013 promoveerde het al weer naar de tweede klasse, ditmaal ook via de nacompetitie en in 2014 werd die stunt herhaald. Vorig jaar eindigde JSV knap als vierde in de competitie. In de nacompetitie speelde het vervolgens gelijk tegen Deltasport (2-2), maar van DFS (dat seizoen competitiegenoot van Jodan Boys) werd met 6-0 verloren, waardoor het sprookje voorbij was.

Jodan Boys en JSV speelden in het verleden nog niet eerder tegen elkaar, waardoor dit de eerste ontmoeting tussen beide clubs is.