Voorbeschouwing Jodan Boys - Kloetinge

12-11-2013 17:09

Komende zaterdag speelt Jodan Boys op sportpark Oosterwei een thuiswedstrijd tegen Kloetinge. Jodan Boys zal na de nederlaag tegen Achilles Veen (2-1) weer aansluiting moeten vinden met de (sub)top in de Hoofdklasse B. De degradant uit de Topklasse staat momenteel namelijk op een teleurstellende achtste plaats met 13 punten uit 9 wedstrijden. De Zeeuwse tegenstander uit het gelijknamige plaatsje naast Goes bezet momenteel de tiende plaats in de Hoofdklasse B met 9 punten uit 9 wedstrijden.

 

Kloetinge heeft nog geen beste start in de competitie. Behalve de 3-2 overwinning op ASWH in de eerste speelronde, wist de ploeg verder alleen van Oranje Wit (4-2) te winnen. Verder werd er verloren van onder andere fc 's-Gravenzande (3-1) en Achilles Veen (1-2). De laatste twee wedstrijden leverden de Zeeuwen twee punten op. Tegen Heinenoord en SteDoCo werd het 2-2.

Topscorer bij Kloetinge is Daan Esser. Esser is bezig aan zijn elfde seizoen bij Kloetinge en heeft tot nu toe drie competitietreffers achter zijn naam mogen schrijven. Ook de trainer van Kloetinge is een vastgeroeste nagel binnen de club. Op twee en een half seizoen na is de trainer nu al aan zijn dertiende! volledige seizoen bezig bij de Zeeuwen en zijn contract loopt nog tot en met volgend seizoen. Hiensch was twee en een half seizoen trainer bij Terneuzen en ook nog een aantal jaar actief bij de Engelse club Sunderland waar hij actief bij de jeugdopleiding was.

De ploeg beschikt over een redelijk hechte selectie. De meeste spelers spelen al meerdere seizoenen bij Kloetinge en een aantal van hen heeft ook ervaring opgedaan bij bvo's zoals Michel Maaskant (RBC) en Maarten van Rosevelt (NAC). Verder kwam dit seizoen Ruben Hollemans over van NAC. Hollemans speelde eerder voor RBC Roosendaal, waarvoor hij negen wedstrijden in de eerste divisie uitkwam. Daarna vertrok de verdediger naar NAC, waar hij voornamelijk in het tweede elftal terecht kwam.

 

Voor Jodan Boys is het komend weekend toch wel aanhaken of afhaken. Na het verlies tegen Achilles Veen, is de achterstand op koploper Zwaluwen inmiddels opgelopen tot negen punten. Ook is de ploeg van trainer Akerboom direct al slecht begonnen met een nederlaag in de tweede periode. Hoewel de afstand met de onderste vier plaatsen na de eerste negen wedstrijden nog steeds vijf punten bedraagd, moet de ploeg ook waken voor het scenario 'ARC'. Deze club degradeerde na twee seizoenen uit de Topklasse en gleed direct af naar de eerste klasse en staat daar nu op de zesde plaats.

Bij Jodan Boys was Mo Bellahcen vorige week afwezig wegens een blessure. Het lijkt er op dat Bellahcen ook komende zaterdag niet inzetbaar zal zijn. Hierdoor lijkt er wederom een plaats te zijn voor Bram van Loon en ook Yassire Hamdani zal vermoedelijk de voorkeur krijgen boven Diego Liefden.

Laten we overigens hopen dat de jarige Kees Graafland (is vandaag 27 geworden) ons komende zaterdag trakteert op een aantal doelpunten!

 

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark Oosterwei begin om 14:30 en staat onder leiding van Bob Grillis uit Roosendaal. Grillis leidde eerder dit seizoen twee wedstrijden in de zaterdag Topklasse. In beide wedstrijden was Excelsior Maassluis 'e'en van de tegenstanders. Grillis deelde in deze wedstrijden (beide 2-1) 6 gele en 1 rode kaart uit.

De wedstrijd van komende zaterdag is weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. het gebruik van #jodklo kun je meepraten over de wedstrijd.

 

Klik hier voor het programma van komende zaterdag en de stand in de Hoofdklasse B, alsmede de statistieken, eerder uitslagen en het restantprogramma van Jodan Boys.

 

Historie

Kloetinge is opgericht in 1931 en speelt sinds eind jaren '60 op KNVB niveau. Vanuit de vierde klasse promoveerde de club in een rustig tempo door naar de eerste klasse, zonder ooit een stap terug te doen. In 1995 werd de eerste klasse bereikt, waarna het direct het seizoen daarop mocht deelnemen aan de 'kersverse' Hoofdklasse. Dit avontuur was echter van korte duur aangezien de ploeg met een veertiende plaats direct degradeerde. Het seizoen daarop werd via de nacompetitie de Hoofdklasse weer bereikt, waarna het een stuk beter ging. In 2000 en 2003 werd een vierde plaats behaald en in 2002 eindigde de club zelfs op de tweede plaats, overigens ruim achter koploper Huizen (11 punten verschil). De club degradeerde nog twee keer naar de eerste klasse, maar is sinds 2010 weer actief in de Hoofdklasse. De resultaten zijn de laatste drie seizoenen redelijk te noemen en er zit een licht stijgende lijn in (9e, 8e en 7e eindnotering).

Jodan Boys en Kloetinge kwamen elkaar in het verleden niet eerder tegen, wat Kloetinge dus 'e'en van de onbekenden in deze Hoofdklasse B maakt.