Voorbeschouwing Jodan Boys - Leonidas

21-11-2016 20:35

Morgen speelt Jodan Boys tegen zondag eersteklasser Leonidas uit Rotterdam. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de Voetbal Rijnmond Cup en het betreft hier een wedstrijd in de tweede ronde van dit knock-out toernooi.

 

Het Rotterdamse Leonidas speelt momenteel hoog mee in de eerste klasse. Overigens een niveau wat de club snel zal willen verlaten aangezien het een paar seizoenen geleden zelfs nog in de Topklasse speelde. Maar na de degradatie daaruit, zakte de ploeg direct weer af. Momenteel bezet Leonidas de eerste plaats in de zondag 1e klasse B. Net boven Alphense Boys, dat met een wedstrijd minder ook drie punten minder heeft. Het doelsaldo van Leonidas (+17) is echter wel een stuk hoger dan de Alphenaren (+ 9).

 

Leonidas won in de eerste ronde eenvoudig van zaterdag derdeklasser Maasdijk (5-1). Jodan Boys had wat meer moeite met het bereiken van de tweede ronde. Met een aangepast elftal wist de ploeg van trainer van den IJssel ternauwernood een blammage tegen stadsgenoot ONA (zondag derde klasse) af te wenden dankzij een treffer in blessuretijd en tien goed genomen strafschoppen.

Morgen zal er in ieder geval geen risico genomen worden en kan verwacht worden dat er met een 'gewone' opstelling gespeeld wordt, dat wil zeggen genoeg ruimte voor de basisspelers.

 

De wedstrijd begint morgen om 20:00 en staat onder leiding van scheidsrechter J. Jensch.

 

Stadsgenoot sv Gouda komt morgen ook in actie tegen XerxesDZB (zo), sv DONK speelt over twee weken tegen SVV en Olympia moet het duel uit de eerste ronde morgen nog afwerken tegen Hillegersberg (zo).