Voorbeschouwing Jodan Boys - NOC Kralingen

12-10-2014 19:46

Komende dinsdag neemt Jodan Boys het in de eerste ronde van de Voetbal Rijnmond Cup op tegen de Rotterdamse zaterdag vierdeklasser NOC Kralingen.

Voor Jodan Boys een grote onbekende. De club bestaat overigens nog niet zo lang. De club is namelijk onstaan in 2007 uit een fusie tussen NOC en sc Kralingen.

NOC Kralingen begon aanvankelijk met een zondagteam op KNVB niveau, maar sinds vorig seizoen is er ook een zaterdag elftal. Het zaterdagteam speelt net als vorig seizoen in de vierde klasse, net als de zondag afdeling overigens.

Vorig seizoen eindigde de ploeg op de 11e plaats (van de 13) in de 4e klasse met 23 punten, ruim boven de laatste twee ploegen in die competitie, die beiden 8 punten vergaarden.

Dit seizoen loopt het nog niet zo goed voor de ploeg uit Kralingen. De ploeg bezet momenteel de voorlaatste plaats in de 4e klasse E, waarin het nog slechts 1 punt vergaarde door een gelijkspel tegen middenmoter SVV.

 

Voor Jodan Boys op papier een makkelijke wedstrijd komende dinsdag. Toch is het voor iedereen onzeker wat er gaat gebeuren. Staat er een compleet eerste elftal van Jodan Boys aan de aftrap of een compleet reserveteam. Weet NOC Kralingen zich nog kranig te verweren en wordt het een kleine overwinning, of weet de ploeg uit Rotterdam zelfs te stunten?

De wedstrijd van komende dinsdag begint om 20:15 en staat onder leiding van E. Toonen. De toegang tot deze wedstrijd is overigens gratis!

 

Verder staan er komende dinsdag nog 18 wedstrijden op het programma, waarvan bijna alle wedstrijden in regio 1, de regio waar ook Jodan Boys in uitkomt. In deze regio zijn overigens bijna alle Goudse verenigingen actief. Op GSV, dat geen regulier team op KNVB niveau heeft, na zal ook sv Gouda (za), sv Gouda (zo), Olympia, DONK en ONA aanwezig zijn op dit toernooi. Het zaterdagteam van sv Gouda en Olympia komen morgen ook in actie. DONK, sv Gouda (zo) en ONA komen op andere dagen in actie.

 

Klik hier voor het complete programma in de eerste ronde van de Voetbal Rijnmond Cup.