Voorbeschouwing Jodan Boys - Noordwijk

28-11-2012 07:06

Komende zaterdag staat de eerste 'return' in de Topklasse op het programma voor Jodan Boys. Afgelopen zaterdag was de vijftiende speelronde, waardoor Jodan Boys en alle andere clubs elkaar één keer getroffen hebben.
Aangezien de KNVB de eerste en tweede wedstrijd had omgedraaid in het programma, krijgt Jodan Boys komende zaterdag Noordwijk op bezoek, in plaats van een bezoek aan IJsselmeervogels.

Noordwijk bezet momenteel een nette zesde plaats, maar de achterstand op nummer vijf (Katwijk) bedraagt vijf punten, waarbij gezegd moet worden dat de wedstrijd tegen IJsselmeervogels nog moet worden uitgespeeld.. Noordwijk moet momenteel nog even meer naar de directe tegenstanders onder zich kijken. De nummer tien, Capelle, heeft namelijk drie punten minder dan de Noordwijkers. De Noordwijkers maken momenteel een betere fase door dan Jodan Boys. In de afgelopen vier wedstrijden sprokkelde het team 10 punten binnen. Alleen tegen Rijnsburgse Boys werd niet gewonnen.
De rollen lijken voor beide teams dus omgedraaid. Waar Jodan Boys goed begon en nu slecht presteerd, is het in Noordwijk andersom. Zij begonnen matig, met een paar keer een gelijkspel en het 5-3 verlies tegen Jodan Boys, maar krabbelen nu weer op. De vraag is of Jodan Boys nu eindelijk de negatieve spiraal kan doorbreken.
Na vier verliespartijen op rij wordt het weer eens tijd om te winnen.

Laten we hopen dat de goede lijn in het spel bij Jodan Boys wordt doorgezet. Ondanks het verlies tegen Westlandia in de beker gisteren, speelde de ploeg niet slecht en bij vlagen leuk aanvallend voetbal.
Vermoedelijk zal Terry de Mello wederom kans maken op een plek in de selectie. Maarten Cieremans zal nog niet spelen. Ook Mo Bellahcen (liesblessure) is een twijfelgeval. Ahmed Ali zit wegens interlandverplichtingen met het Somalisch nationaal team nog steeds in Oeganda en ook is er nog het lijstje met langer geblesseerden; Thomas Verheijdt, Diego Liefden en Mick van der Kaa.

De wedstrijd van komende zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Harold van de Ketterij uit Goes. Hij floot eerder al zes wedstrijden in de zaterdag Topklasse, waaronder de wedstrijd Jodan Boys - Barendrecht (1-1). Van de Ketterij leidde deze wedstrijd overigens matig, door veelvuldig de fluit te gebruiken. Hierdoor werd alle snelheid uit het spel gehaald. Hopelijk fluit van de Ketterij komende zaterdag beter. Overigens deelde van de Ketterij in de zes wedstrijden die hij eerder floot 14 gele en 1 rode kaart uit.
De wedstrijd Jodan Boys - Noordwijk begint om 14:30 en is weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ). Door middel van het gebruik van #jodnoo kun je meepraten over de wedstrijd.

Klik hier voor de stand in de Topklasse, het programma voor komende zaterdag, en het restantprogramma en eerdere uitslagen van Jodan Boys