Voorbeschouwing Jodan Boys - Olympia

03-08-2015 21:05

Aankomende zaterdag staat voor Jodan Boys weer een oefenwedstrijd op het programma. Na een eerste deel van de voorbereiding eind juni/begin juli wordt er nu serieus toegewerkt naar de start van het nieuwe seizoen. De twee eerdere wedstrijden tegen sv DONK en ARC werden door een combinatie elftal ruim gewonnen (4-0 en 6-0), terwijl de oefenwedstrijd tegen fc Rijnvogels werd afgelast door de hitte op die dag.

Nu is zondag eersteklasser Olympia uit Gouda de tegenstander. Het is de bedoeling dat er elk seizoen een oefenwedstrijd tussen beide teams gespeeld gaat worden. Jodan Boys zijn de hoogst spelende clubs uit de stad en zien in elkaar een goede sparringpartner. Aankomende zaterdag wordt er op sportpark Oosterwei gespeeld op de zogenaamde 'derby day'. Volgend seizoen zal deze dag bij Olympia gehouden worden.

Behalve de oefenwedstrijd Jodan Boys - Olympia, staan eerder die dag ook nog wedstrijden tussen Jodan Boys 2 en Olympia 2 en Jodan Boys A1 en B1 tegen de A1 en B1 van sc Feyenoord.

 

Trainer Dennis van den IJssel begon vandaag met 30 spelers aan de training.

 

Jodan Boys begon vanavond aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Trainer van den IJssel startte met een groep van zo'n 30 spelers en zal morgen en donderdag nogmaals trainen.

Olympia trainde afgelopen week al. Onder andere aanwinst Soufiane Chairi (overgekomen van sv Gouda zondag, eerder speler van Jodan Boys) trainde al mee.

Het is natuurlijk nog even afwachten welke opstellingen er komende zaterdag gepresenteerd worden aan het publiek. Bij Olympia kunnen Jeroen Camfferman en Jesse Branderhorst hun debuut maken tegen hun oude club Jodan Boys. Verder is het aan de kant van Jodan Boys de vraag welke spelers een basisplaats krijgen. In ieder geval maakten Fanny Waandels en Enzo Huntink al een aardige indruk in het eerste deel van de oefencampagne.

 

De wedstrijd van Jodan Boys 1 begint om 16:30 en staat onder leiding van scheidsrechter Roelof Luinge.

 

Klik hier voor meer informatie over 'derby day'.