Voorbeschouwing Jodan Boys - Oranje Wit

25-09-2013 17:31

Komende zaterdag speelt Jodan Boys in de vierde speelronde in de Hoofdklasse B een thuiswedstrijd tegen Oranje Wit uit Dordrecht. Oranje Wit staat momenteel op de elfde plaats, net onder Jodan Boys, met 1 punt uit drie wedstrijden. Voor Jodan Boys is het zaak om deze wedstrijd te winnen en zo afstand te nemen van de onderste plaatsen en aan te haken met de (sub)top.

 

De tegenstander van komende zaterdag debuteerd dit seizoen in de Hoofdklasse. Trainer Pippi Pruijmboom, voor het vierde seizoen hoofdtrainer, zag zijn selectie aan het begin van het seizoen versterkt worden met twee spelers van fc Dordrecht. Zo staken Hakan Tokul en Bjorn Vlasblom de spoorlijn over om vanaf de Krommedijk naar sportcomplex Stadspolders te verkassen. Ook Ferhad Kemalder, die ook een verleden bij fc Dordrecht heeft, kwam over van Kozakken Boys en Nick de Jong (speelde eerder voor RBC Roosendaal) kwam over van Unitas. Verder een handjevol spelers Oranje Wit.

Dat ook een tegenstander als Oranje Wit, die debuteert op Hoofdklasse niveau, niet onderschat moet worden, bleek wel in de wedstrijd RVVH - Oranje Wit. De Dortenaren wisten de Ridderkerkers van scoren af te houden, waardoor de wedstrijd in 0-0 eindigde. In de districtsbeker (Zuid I) ging het de ploeg echter minder goed af. Na verliespartijen tegen zondag Hoofdklasser DOSKO (2-0) en zaterdag eersteklasser VVGZ (3-1), won de ploeg welliswaar met 3-0 van zondag eersteklasser Moerse Boys, maar dit was slechts genoeg voor een derde plaats in de poule, waardoor de ploeg al snel strandde.

In de voorbereiding waren sommige resultaten ook opmerkelijk. De westrijden tegen zaterdag eersteklasser Zuidvogels 2-2, zaterdag tweedeklasser Spirit 1-3 bij zaterdag eersteklasser Rijnvogels (3-6), zaterdag tweedeklasser Roda Boys (5-0) en zaterdag tweedeklasser Argon (1-0) waren weinig opmerkelijk. Het resultaat tegen zaterdag vierdeklasser GOZ (0-0) viel toch wel wat tegen.

 

Jodan Boys zal komende zaterdag dus op zoek gaan naar de aansluiting met de (sub)top. Dit zal in ieder geval zonder Bram van Loon en Diego Liefden gebeuren. De kans dat Yassire Hamdani, die als speelde in de competitiewedstrijd tegen Deltasport en de oefenwedstrijd tegen Leonidas (zo), meespeelt is dus wederom groot. Jodan Boys won vorige week dus eindelijk een wedstrijd in de competitie van, de inmiddels hekkensluiter, Deltasport. Na het verlies tegen Smitshoek (1-2), was de verliespartij tegen huidig koploper Zwaluwen toch wel een dieptepunt. Ook het aantal doelpunten valt tot nu toe nog een beetje tegen. Kees Graafland, Remco de Rijk en Jeroen Borsboom wisten allen een doelpunt te maken. Overigens mag gezegd worden dat Jeroen Borsboom in aardige vorm is. Hij maakte al een groot aantal doelpunten in de voorbereiding en districtsbeker. Tegen Deltasport miste hij echter wel een aantal goede kansen.

 

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark Oosterwei begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter Paarhuis. De wedstrijd is uiteraard weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. het gebruik van #jodora kun je meepraten over de wedstrijd.

Klik hier voor het programma, de stand en alle statistieken, eerdere uitslagen en het restantprogramma van Jodan Boys in de Hoofdklasse B.

 

Historie

Oranje Wit is opgericht in 1925 en speelt sinds halverwege de jaren '40 op KNVB niveau. Lang speelde de ploeg in de vierde en derde klasse, tot de ploeg in 1977 kampioen werd in de derde klasse. Daarna speelde de ploeg voornamelijk in de tweede en derde klasse, met uitzondering van het seizoen 1988/1989. Toen speelde de Dortenaren 1 seizoen lang op het hoogste zaterdag niveau, toen nog de eerste klasse. Een succes werd dit niet aangezien de ploeg direct weer degradeerde. In 2010 leidde toenmalig trainer Barry Schipper de ploeg weer naar de eerste klasse. Toen nam trainer Pippi Bruijnings het roer over en stoomde de ploeg in vier seizoenen klaar voor de Hoofdklasse.

Jodan Boys en Oranje WIt zijn geen onbekenden van elkaar. Beide ploegen speelden eerder tegen elkaar, maar dit was al weer enige tijd geleden. De laatste keer dat beide teams elkaar tegen kwamen in competitieverband was in 1996. Van de totaal vier competitieontmoetingen in twee seizoenen, won Jodan Boys er 2, werd er 1 keer gelijk gespeeld en werd er 1 keer verloren.

 

Statistieken thuis

14-10-95: Jodan Boys - Oranje Wit  8-4  3e klasse B  [ 1234 ]

28-11-64: Jodan Boys - Oranje Wit  0-2  4e klasse C  [  234 ]

 

Statistieken uit

30-03-96: Oranje Wit - Jodan Boys  1-3  3e klasse B  [  1234 ]

19-09-64: Oranje Wit - Jodan Boys  0-0  4e klasse C  [   234 ]