Voorbeschouwing Jodan Boys - Poortugaal

20-04-2015 07:17

Morgen speelt Jodan Boys in de 1/4 finale van de Voetbal Rijnmond Cup een thuiswedstrijd tegen Poortugaal. Poortugaal komt uit in de zondag 1e klasse B en bezet daar momenteel een vierde plaats. De achterstand op koploper RKAVV is inmiddels 10 punten waardoor het kampioenschap ook in theorie niet meer haalbaar is.

Poortugaal bereikte de kwartfinales van de Rijnmond Cup dankzij overwinningen op 1e klasser VVGZ (5-0). Vervolgens won het drie keer van een zondag 3e klasser, namelijk Charlois (2-7), Besiktas (1-2), en CKC (5-1) in de tussenronde. Door competitiegenoot IFC (0-2) te verslaan in de 1/8 finale is het nu dus de tegenstander van Jodan Boys.

Jodan Boys versloeg onlangs zaterdag 1e klasser vv Brielle in de 1/8 finale waardor het zich weer mag verheugen op een plaats in de 1/2 finale of misschien wel meer. Er moet dan wel even afgerekend worden met Poortugaal, iets wat nog niet zo makkelijk zal zijn. In ieder geval zal daar 1 man heel gedreven zijn en dat is oud Jodan Boys spits Sander van Gool. Van Gool is bezig aan zijn laatste actieve voetbalseizoen en scoort er in de 1e klasse in ieder geval weer goed op los. Liefst 18 keer scoorde hij in competitieverband, 1 goal minder dan competitietopscoorder Niels Versteege. Ook Chris Promes (12) en Dave van Driel (10) weten het net regelmatig te vinden.

Dit is wel wat meer rendement dan Jodan Boys in de competitie. Daar zorgen Jeroen Borsboom (11) en Achmed el Azzouti (6) nog niet eens voor het totaal van Sander van Gool.

Jodan Boys deed gelukkig goede zaken afgelopen zaterdag door in eigen huis van Montfoort te winnen, waardoor er misschien weer wat meer vertrouwen is in de seizoensafloop. In ieder geval een goede opsteker voor morgen.

Op 27 oktober 2010 speelde Jodan Boys al eens tegen Poortugaal, dat toen nog uitkwam in de 2e klasse. Toen won Jodan Boys deze wedstrijd in de districtsbeker met 0-1 dankzij een eigen doelpunt van Portugaal.

 

De wedstrijd van morgen begint om 20:15 en de toegang is gratis.

Verder staan er twee andere wedstrijden in de 1/4 finale op het programma. fc Vlotbrug - Barendrecht en Spijkenisse - RVVH