Voorbeschouwing Jodan Boys - RVVH

10-12-2013 20:47

Komende zaterdag neemt Jodan Boys het in het laatste competitieduel voor de winterstop op tegen RVVH. Jodan Boys speelt op het eigen sportpark Oosterwei tegen de Ridderkerkse formatie, dat momenteel een vierde plaats bezet in de Hoofdklasse B.

RVVH begon matig aan de competitie, maar de laatste weken weet het met regelmaat te winnen, en ook nog eens van goede tegenstanders zoals ASWH, Smitshoek en Hoek. Toch laat de ploeg van trainer Giovanni Franken af en toe steken vallen. Zo speelde de ploeg gelijk tegen laagvliegers fc 's-Gravenzande en Oranje Wit. Trainer Franken nam overigens al vroeg in het seizoen het roer over van Adri van Tiggelen, die RVVH al na acht weken verliet wegens prive omstandigheden.

RVVH heeft net als Hoek de minste tegendoelpunten weten te incasseren in de Hoofdklasse B, maar daartegenover staat dat de ploeg zelf ook weinig scoort. Met slechts 13 doelpunten, scoorde de ploeg alleen meer dan de onderste drie clubs Deltasport (12), Heinenoord (11) en Oranje Wit (8). Bij de Ridderkerkers is Ali Yilmaz de topscorer met vier doelpunten. De ploeg beschikt overigens over een aantal goede spelers, waarvan enkele met BVO ervaring zoals Jacob van der Belt (VVV, RBC en Excelsior), Jordey van Dam (NAC), Samet Gorer (fc Dordrecht) en Frank Karreman (hfc Haarlem, fc Emmen en fc Utrecht).

In ieder geval heeft Jodan Boys komende zaterdag dus een sterke opponent, die met een vierde plaats en twee keer een vierde plaats afgelopen seizoenen, nadrukkelijk op zoek is naar een open deur, of op z'n minst een deur die op de kier staat, naar de Topklasse.

 

Jodan Boys moet komende zaterdag de nare smaak van de afgelopen weken zien weg te poetsen. Na de nipte uitschakeling van Jodan Boys in de derde ronde van de KNVB districtsbeker, waarin het overigens goed speelde, volgde de nipte nederlaag bij titelkandidaat Hoek en afgelopen zaterdag het verlies bij XerxesDZB (2-0). Vooral het verlies van afgelopen weekend was zuur. Jodan Boys was de betere ploeg in de eerste helft en had goede kansen op een goal. Toch brak de tegenstander een paar keer goed uit en wist uiteindelijk twee keer keeper de Leeuw te passeren. In de eerste helft stopt Michael de Leeuw nog een penalty, maar ander andere kant wordt de penalty van Mitchel Heerkens in de tweede helft gestopt.

Jesse Kok en Marvin van der Pluijm gaven afgelopen week in de uitzendig van Latje Trap van Voetbal Rotterdam al aan dat het beter moet, iets wat de supporters hopelijk kunnen verwachten komende zaterdag op het eigen sportpark. Daarna volgt de winterstop met het jaarlijkse trainingskamp, waarna Jodan Boys zal moeten gaan voor een betere tweede seizoenshelft. Maar eerst moeten er komende zaterdag drie punten in Gouda blijven om niet te kansloos te worden voor het kampioenschap.

 

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark Oosterwei begint om 14:30 en staat onder leiding van Alwin Steeg uit Beuningen. Steeg floot dit seizoen al twee wedstrijden in de zaterdag Hoofdklasse, waarvan 1 in de Hoofdklasse B. Steeg deelde in deze twee wedstrijden totaal 10 gele kaarten uit..

De wedstrijd van komende zaterdag is te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. #jodrvv kun je meepraten over de wedstrijd.

Klik hier voor het programma en de stand in de Hoofdklasse B, alsmede de statistieken, eerdere uitslagen en het restantprogramma van Jodan Boys.

 

Historie

RVVH is opgericht in 1918 en speelt net als Jodan Boys sinds het seizoen 1949/1950 op KNVB niveau. RVVH promoveerde al snel naar de derde klasse in 1951, destijds het hoogste zaterdagniveau. In 1966/1967 werd de ploeg zelfs algeheel zaterdagkampioen nadat het al kampioen geworden was in de tweede klasse A (destijds het hoogste niveau). Na de invoering van de eerste klasse in 1970, eindigde de ploeg als tweede en vierde in de tweede klasse, waarna het in 1973 kampioen werd en promoveerde naar de eerste klasse. Tot de invoering van de zaterdag Hoofdklasse, in 1996, speelde RVVH voornamelijk in de eerste en tweede klasse, daarna duurde het nog een aantal jaren voordat de ploeg naar de Hoofdklasse kon promoveren. In 2009 eindigde RVVH als zesde in de eerste klasse, maar via de nacompetitie werd de Hoofdklasse bereikt. In het eerste seizoen wist de ploeg zich ternauwernood te handhaven, maar daarna eindigde de ploeg als zevende en twee keer als vierde.

 

Jodan Boys en RVVH speelden eerder op KNVB niveau twee seizoenen in competitieverband tegen elkaar. Jodan Boys won 2 keer en RVVH won ook twee keer. Ook speelde Jodan Boys de afgelopen jaren nog in een oefenwedstrijd en voor de RTV Rijnmond Cup tegen de Ridderkerkers. Ook hier wonnen beide ploegen een keer.

 

Statistieken thuis:

27-11-71: Jodan Boys - RVVH   2-0   2e klasse A   [  1234 ]

13-04-63: Jodan Boys - RVVH   2-4   3e klasse A   [   234 ]

 

Statistieken uit:

24-05-11: RVVH - Jodan Boys   1-2   Rijnmond Cup

27-11-10: RVVH - Jodan Boys   1-0   Oefenwedstrijd

04-09-71: RVVH - Jodan Boys   3-0   2e klasse A   [  1234 ]

20-10-62: RVVH - Jodan Boys   0-3   3e klasse A   [   234 ]