Voorbeschouwing Jodan Boys - sc Genemuiden

10-04-2013 13:20

Komende zaterdag staat er voor Jodan Boys een cruciaal duel op het programma. In de 27e speelronde in de Topklasse komt direct concurrent sc Genemuiden op bezoek in Gouda. Genemuiden bezet momenteel de vijftiende plaats, met twee punten achterstand op Jodan Boys.

 

De bezoekers hebben een goede reeks achter de rug. Nadat Jodan Boys vijf speelronden geleden (wel met twee wedstrijden meer gespeeld te hebben dan sc Genemuiden) nog 16 punten voor stond op de tegenstander van zaterdag, is de voorsprong dus nagenoeg verdwenen. Van de laatste zeven wedstrijden werden er maarliefst vijf gewonnen, één keer werd er gelijk gespeeld en slechts één keer werd er verloren. De winst op DETO (5-1) was niet zo'n verrassing, maar de winst op IJsselmeervogels (4-2), het ombuigen van een 1-0 achterstand tegen Spakenburg in een 1-3 overwinning en de winst op Capelle (4-1) en GVVV (4-3) waren opvallend. Vooral het aantal doelpunten, gemiddeld vier per wedstrijd, bij deze overwinningen is opvallend. Jodan Boys zal dus moeten waken voor onder andere Martijn Jansen, Sijmen Eenkhoorn en Erik Rotman. Zij maakten samen bijna de helft van alle 52 competitietreffers voor de club uit Genemuiden.

 

Bij Jodan Boys is het probleem juist het scorend vermogen. Nadat er vier wedstrijden op rij geen doelpunt gemaakt werd door Jodan Boys, volgde vorige week de eerste treffer in anderhalve maand. Uitgerekend Thomas Verheijdt maakte na zes maanden blessureleed eindelijk weer eens een goal voor Jodan Boys. Hopelijk kan Verheijdt komende zaterdag wederom zijn waarde voor Jodan Boys bewijzen. Komende zaterdag is in ieder geval Gino Mulder weer van de partij. Hij zat in de wedstrijd tegen Barendrecht een schorsing uit.

 

De wedstrijd van komende zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Ron van der Berg uit 's-Gravenzande. Van der Berg floot inmiddels tien wedstrijden in de Topklasse, waarin hij twintig gele kaarten uitdeelde. Van der Berg floot één wedstrijd van Jodan Boys, namelijk die tegen Capelle (2-0 verlies).

De wedstrijd op sportpark Oosterwei begint komende zaterdag om 14:30 en is weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. het gebruik van #jodgen kun je meepraten over de wedstrijd.

Klik hier voor de rest van het programma en de stand in de Topklasse.

 

Historie Jodan Boys - sc Genemuiden

De tegenstander van zaterdag speelt voor het derde achtereenvolgende seizoen in de Topklasse. In het eerste twee seizoenen eindigde de club op een nette zevende plaats. Dit seizoen gaat het echter allemaal iets moeizamer. De club zal, als het niet snel stijgt op de ranglijst, direct degraderen. Dit zou de eerste degradatie in ruim dertig jaar betekenen. Iets wat de club koste wat kost wil voorkomen mogen we aannemen.

Sc Genemuiden speelt sinds het seizoen 1982/1983 onafgebroken op het hoogste amateurniveau. Op het hoogste niveau werd de club twee keer kampioen, één keer in de eerste klasse en één keer in de Hoofdklasse.

Jodan Boys en sc Genemuiden kwamen elkaar niet eerder tegen in competitieverband, waardoor dit de eerste competitie ontmoeting wordt op sportpark Oosterwei. Jodan Boys speelde dit seizoen wel al in Genemuiden tegen de sc. Toen verloor Jodan Boys nipt met 1-0.

 

Statistieken uitwedstrijden:

03-11-12: sc Genemuiden - Jodan Boys  1-0   Topklasse   [TH1234 ]