Voorbeschouwing Jodan Boys - SDC Putten

15-02-2012 15:07

Komende zaterdag neemt Jodan Boys het op tegen hekkensluiter SDC Putten. De ploeg van trainer Akerboom kan de wedstrijd met vertrouwen tegemoet zien na de generale repetitie tegen zondag Hoofdklasser Alphense Boys (4-0 winst).
 

Akerboom zal in het treffen met SDC Putten in ieder geval geen beroep kunnen doen op de geblesseerde spelers Mo Bellahcen (shouder), Daniel da Cruz (voet) en Gino Mulder (knie).
Op papier lijkt het overigens een makkelijke wedstrijd, de nummer 2 neemt het immers op tegen nummer 14, maar niets is minder waar. De verschillen zijn dit seizoen erg klein en het verschil met nummer 8, Volendam, bedraagt 'slechts' 6 punten. Ook Jodan Boys heeft al laten zien dat een hogere klassering niet altijd garant staat voor succes. Zo werd er uit bij Voorschoten '97 verloren (Jodan Boys stond 1e en Voorschoten 11e) en speelde men gelijk tegen Zwaluwen '30 en verloor men bij DOVO.
In de strijd om de tweede periode en een gooi naar het kampioenschap kan Jodan Boys zich geen misstap veroorloven tegen Putten en moet men juist hopen op een misstap van Huizen en Quick Boys.
SDC Putten kent tot nu toe een slecht seizoen. De meest verrassende uistlagen van de Puttenaren waren de 0-2 winst bij Sparta Nijkerk en de 1-1 bij Ter Leede. Het is voor SDC Putten te hopen dat de onrust bij de club met als gevolg het voortijdig vertrek van de hoofdtrainer geen effect heeft, hoewel de ploeg van Akerboom hiervan waarschijnlijk hoopt te profiteren.
Eerder dit seizoen won Jodan Boys in Putten met 2-4. Van de vier eerdere ontmoetingen in de Hoofdklasse B won Jodan Boys twee keer, speelde het één keer gelijk en verloor Jodan Boys één keer.

De wedstrijd komende zaterdag op sportpark Oosterwei begint om 14:30