Voorbeschouwing Jodan Boys - SDC Putten

17-09-2014 20:12

Komende zaterdag staat voor Jodan Boys de derde competitiewedstrijd op het programma. Na een gelijkspel tegen VVA '71 en verlies bij NSC (3-1), komt de nummer 3 van de ranglijst, SDC Putten langs in Gouda.

 

Voor Jodan Boys is het zaak om na een matige start de stijgende lijn te gaan vinden, maar dan zal er meer gescoord moeten worden en zal de verdediging sterk moeten zijn, vooral in de eindfase. Afgelopen zaterdag verloor Jodan Boys namelijk nadat er in de 90e en 93e minuut gescoord werd.

De tegenstander begon aardig aan de competitie. Winst op Volendam en een gelijkspel tegen Bennekom en een doelsaldo van 6-4. Kortom bij SDC Putten wordt er inmiddels aardig gescoord, in beide wedstrijden 3 keer. Sedan Ozan, Olivier Pilon en Niels van der Zaal troffen allen 2 keer het doel.

 

De tegenstander van komende zaterdag speelt al jaren af en aan in de Hoofdklasse, maar heeft sinds het seizoen 1996/1997, toen het voor het eerst in de Hoofdklasse uit kwam, vier keer de weg naar beneden gemaakt en kwam daarna meestal in 1 seizoen weer terug in de Hoofdklasse. Vorig seizoen eindigde de club nog netjes in de middenmoot op de achtste plaats.

 

Jodan Boys en SDC Putten speelden vier keer eerder tegen elkaar in competitieverband. In het debuutjaar van Jodan Boys in de Hoofdklasse werd er uit verloren (1-2) en thuis gewonnen (1-0). In het jaar dat Jodan Boys kampioen werd in de Hoofdklasse A, won Jodan Boys beide wedstrijden (2-4 en 3-0).

 

De wedstrijd van komende zaterdag staat onder leiding van W.H. Bronsvoort en begint om 14:30.