Voorbeschouwing Jodan Boys - SHO

08-08-2012 13:38

Komende zaterdag staat voor Jodan Boys de laatste oefenwedstrijd voor het begin van de competitite op het programma. Tegenstander op sportpark Oosterwei is zaterdag eersteklasser SHO uit Oud-Beijerland.
Na de enigzins teleurstellende oefenwedstrijd van gisteren tegen Alphense Boys, zal de ploeg van Patrick Akerboom ongetwijfeld een beter resultaat willen neerzetten.

De tegenstander van zaterdag speelt komend seizoen weer in de eerste klasse. SHO speelde sinds de invoering van de zaterdag Hoofdklasse in 1996/1997 maarliefst 11 seizoenen in de Hoofdklasse, waarbij het in bijna de helft van die jaren in het linker rijtje wist te eindigen. Slechts één jaar (2001/2002) speelde de club in de eerste klasse, het werd toen direct kampioen en was weer terug op het hoogste niveau.
SHO degradeerde in 2008 naar de eerste klasse, precies op het moment dat Jodan Boys de stap omhoog maakte. Bijna lukte het de club om na één seizoen weer terug te keren door het behalen van de tweede plaats. SHO mocht nacompetitie spelen en begon goed. Tegen XerxesDZB werd een 3-0 uitoverwinning geboekt, maar RVVH was in de volgende wedstrijd (1-2) te sterk. In het seizoen daarop eindigde SHO als elfde en moest nacompetitie spelen voor lijfsbehoud in de eerste klasse. Uiteindelijk moest SHO zich in de derde wedstrijd tegen Stijen (0-3) neerleggen bij het feit dat ze weer een trede lager moesten beginnen in het seizoen erop. In het eerste jaar in de tweede klasse werd de nacompetitie net niet gehaald, maar afgelopen seizoen werd de ploeg kampioen in de tweede klasse D, waardoor het de weg omhoog weer is ingeslagen.
SHO heeft een aantal spelers zien vertrekken richting streekgenoten. Gelukkig bleven routiniers Schomaker en Nobel, die nog met SHO in de Hoofdklasse actief waren, behouden voor de club. Ook zijn er enkele nieuwe spelers aangetrokken, waaronder Kaj Voskamp (sc Feyenoord) en is Michel Bol na twee jaar weer terug bij zijn oude club. Ook hij speelde nog met SHO in de Hoofdklasse.
Voor SHO is het komende zaterdag de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding. Eerder werd zondag tweedeklasser TOGB uit Berkel op eigen veld met 3-1 verslagen. Daarna werd afgelopen zaterdag op eigen veld verloren van zaterdag eersteklasser de Zwerver uit Kinderdijk.

Voor Jodan Boys is SHO geen onbekende tegenstander. De afgelopen jaren werd er een aantal keer geoefend tegen de club uit Oud-Beijerland. Jodan Boys trok hierbij aan het langste eind, maar SHO liet duidelijk zien niet onder te doen voor een Hoofdklasser en kwam altijd aardig mee.
In competitieverband kwamen de beide clubs weinig tegen elkaar in actie. Alleen in de seizoenen 1957/1958 en 1972/1973 speelden beide clubs tegen elkaar. Thuis werd er twee keer gelijk gespeeld en in de uitwedstrijden werd één keer verloren en één keer gewonnen.

Bij Jodan Boys zal Thomas Verheijdt vermoedelijk weer meespelen. Voor Diego Liefden, Gino Mulder en Mick van der Kaa komt het duel nog te vroeg.
De wedstrijd komende zaterdag op sportpark Oosterwei begint om 14:30. De toegang is gratis.
Ook is de wedstrijd te volgen via twitter ( @JBsupporter2800 ). D.m.v. het gebruik van #jodsho kun je meepraten over de wedstrijd.

Statistieken thuis:
13-08-11: Jodan Boys - SHO   4-3   Oefenwedstrijd
11-08-09: Jodan Boys - SHO   2-1   Oefenwedstrijd
07-10-72: Jodan Boys - SHO   1-1   1e klasse A    [  1234 ]
22-03-58: Jodan Boys - SHO   4-4   3e klasse B    [   234 ]

Statistieken uit:
03-02-73: SHO - Jodan Boys   2-3   1e klasse A    [  1234 ]
02-11-57: SHO - Jodan Boys   5-0   3e klasse B    [   234 ]