Voorbeschouwing Jodan Boys - SJC

19-08-2013 05:59

Komende dinsdag staat voor Jodan Boys de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het programma. Op eigen veld zal de ploeg van Patrick Akerboom het opnemen tegen zondag eersteklasser SJC uit Noorwijk. Nadat de eerste drie oefenwedstrijden (soms met enige moeite) werden omgezet in een overwinning, is dus nu het kleine broertje van vv Noordwijk aan de beurt.

SJC, dat dit seizoen voor het zesde achtereenvolgende seizoen in de zondag eerste klasse speelt, speelde ook al drie oefenwedstrijden. Bij zondag tweedeklasser Teylingen werd in een doelpuntrijke wedstrijd met 5-4 verloren. Ook speelde de ploeg nog tegen Voorschoten '97 en de laatste oefenwedstrijd tegen zondag tweedeklasser Foreholte werd met 5-1 gewonnen.

SJC staat onder leiding van trainer Laurens Mouter, die zelf in zijn jeugd voetbalde bij Teylingen en later zeven seizoenen uitkwam in de hoofdmamcht van Quick Boys. Op 27 jarige leeftijd begon Mouter al aan zijn trainerscarriere. Zo trainde hij onder andere Katwijk, waar hij in het seizoen 2000/2001 een verdienstelijke vierde plaats mee haalde in de Hoofdklasse. Vorig seizoen eindigde Mouter met SJC op een verdienstelijke zevende plaats, nadat hij het seizoen 2010/2011 op een haar na promotie naar de Hoofdklasse misliep. SJC eindigde toen met één punt achterstan op RKAVV als tweete in de eerste klasse en verloor in de tweeluik met Purmersteijn uiteindelijk op eigen veld (2-5), nadat het uit 2-2 werd. Het seizoen ervoor won SJC nog wel van Purmersteijn in de nacompetitie, maar toen was Leonidas uiteindelijk te sterk.

 

Het verhaal bij Jodan Boys is eigenlijk vrij duidelijk. De selectie was verre van compleet de afgelopen week. Vanaf dinsdag zullen vermoedelijk alle spelers de trainingsachterstand weer ingelopen hebben en zullen ook spelers als Brank, Schep, Mulder, Ali minuten gaan maken voor Jodan Boys 1.

Jodan Boys won weliswaar de eerste drie oefenwedstrijden, maar de manier waarop was niet altijd even soepel. In de eerste wedstrijd tegen Montfoort (0-2 winst), was het moeilijk voetballen, mede door het matige spel van Montfoort. Tegen Alphense Boys werd erg goed gespeeld. Hoewel Alphense Boys goed en fel begon op eigen veld, wist Jodan Boys de wedstrijd naar haar hand te zetten en kwam het uiteindelijk op een 0-3 voorsprong. In een tijdsbestek van acht minuten wist Alphense Boys de stand gelijk te trekken en even leek het er op dat de moed Jodan Boys in de schoenen was gezakt. Toch toonde de ploeg veerkracht met een slotoffensief en won met 3-4. Afgelopen zaterdag kwam een opportunistisch Leonidas zaterdag (tweede klasse) twee keer op voorsprong. Nadat Jodan Boys eindelijk op voorsprong kwam (3-2), werd het voor rust toch nog 3-3. Pas in de tweede helft nam Jodan Boys afstand en won het uiteindelijk met 5-3.

Laten we hopen dat het dinsdag een aantrekkelijke wedstrijd gaat worden en een goede generale voor de eerste wedstrijd in de poulefase van de districtsbeker aanstaande zaterdag tegen Rijsoord.

 

De wedstrijd van dinsdag op sportpark Oosterwei begint om 20:00 en de toegang is gratis! Uiteraard is de wedstrijd weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. het gebruik van #jodsjc kun je meepraten over de wedstrijd.

 

Historie

SJC (Sint Jeroens Club) is opgericht in 1920 en speelt sinds 1945 onafgebroken op KNVB niveau. In 1981 promoveeerde de club voor het eerst in haar bestaan naar de tweede klasse en in het seizoen 2002/2003 werd er voor de eerste maal kennis gemaakt met de eerste klasse. Dit avontuur duurde slechts één seizoen, maar de club komt sinds 2008/2009 weer uit in de eerste klasse. 

Voor Jodan Boys is SJC een grote onbekende. De club speelt tenslotte op zondag, zodoende kunnen beide ploegen elkaar in competitieverband niet treffen.