Voorbeschouwing Jodan Boys - Sliedrecht

18-08-2016 07:46

Aankomende zaterdag gaat de competitie weer van start voor Jodan Boys. Twee weken eerder dan gebruikelijk omdat vanaf dit seizoen de Hoofdklassers verdeeld zijn in twee competities van 16 clubs.

 

Sliedrecht is zaterdag, na de bekerwinst van gisteren, de tegenstander voor Jodan Boys. Sliedrecht promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie voor het eerst in de historie naar de Hoofdklasse. Sliedrecht kende tot nu toe een goede voorbereiding. De ploeg van trainer Michel Langerak oefende begin juli nog bij SHO en speelde met 2-2 gelijk. Vervolgens werd er begin augustus weer geoefend. Derde divisionist SteDoCo kwam niet verder dan 3-3 en er volgden ruimen overwinningen tegen LRC Leerdam (0-7) en XerxesDZB (3-1).

Bij Sliedrecht is Sjoerd van der Waal een nieuwkomer in de selectie. Hij kwam eerder uit voor ASWH, IJsselmeervogels, Kozakken Boys en SteDoCo. Ook Coen van der Waal kwam over van SteDoCo. Hij speelde eerder voor ASWH en fc Dordrecht. Verder is Irilmasbilik nieuw bij de sliedrechters hij kwam over van Kozakken Boys, maar speelde eerder ook voor ASWH en fc Dordrecht. Kortom geen onbekenden voor de spelers van Jodan Boys en dus ook een ploeg met aardig wat ervaring.

 

Voor Jodan Boys de uitgelezen kans om goed te beginnen. De promovendi moeten vaak wennen aan het niveau van de Hoofdklasse, maar onderschat een promovendus nooit. Ze zijn niet voor niks gepromoveerd. Bij Jodan Boys is nagenoeg de hele selectie compleet. Mo Bellahcen is nog wel geblesseerd, maar de speler gaf gisteren tegenover ons aan op de weg terug te zijn.

Steun Jodan Boys zaterdag vanaf 14:30 op sportpark Oosterwei!

 

Sliedrecht speelt sinds begin jaren '60 op KNVB niveau. De ploeg speelde jarenlang in de vierde klasse en de onderbonden tot het in 1999 kampioen werd in de vierde klasse. Vier seizoenen draaide de club in de top 4 mee, maar promotie werd pas in 2003 afgedwonen via het kampioenschap. In 2011 promoveerde Sliedrecht vervolgens via de nacompetitie naar de eerste klasse waar het jarenlang bovenin meedeed. Vorig seizoen schreef de club dus geschiedenis door via de nacompetitie te promover naar de Hoofdklasse

Voor Jodan Boys is Sliedrecht geen bekende tegenstander. In competitieverband kwamen beide ploegen elkaar niet vaak tegen. De laatste keer was in het seizoen 1966/1967. Toen won Jodan Boys thuis met ruime cijfers (4-1) door goals van Hornes, Kronenburg en van Vliet (2x), maar uit werd verloren (3-1), van Maurik scoorde toen namens Jodan Boys.. Verder kwamen beide ploegen elkaar ook in het seizoen 1964/1965 tegen. Sliedrecht won toen met 0-2 en 3-0