Voorbeschouwing Jodan Boys - Smitshoek

14-01-2014 23:10

Komende zaterdag staat de eerste speelronde na de winterstop in de Hoofdklasse B op het programma. In deze speelronde neemt Jodan Boys het op tegen tweedejaars Hoofdklasser Smitshoek uit Barendrecht. Smitshoek won de openingswedstrijd aan het begin van het seizoen nog met 2-1.

Smitshoek en Jodan Boys speelden de afgelopen weken beide een aantal oefenwedstrijden om zich op te maken voor de tweede competitiehelft. De huidig nummer 3 van de ranglijst oefende tegen Hoofdklasser Volendam (3-0 verlies) en Topklasser Kozakken Boys (1-1). Jodan Boys oefende ook. Tegen Topklasser Scheveningen werd een kleine overwinning (0-1) geboekt en tegen zaterdag eersteklasser vv Pelikaan werd vanavond met 4-0 gewonnen.

 

Smitshoek heeft in tegenstelling tot Jodan Boys een goede eerste seizoenshelft achter de rug. Smitshoek deed vorig seizoen ook al goed mee tijdens het debuutjaar in de 'Rotterdamse' Hoofdklasse B. De ploeg eindigde toen op een verdienstelijke zesde plaats met 39 punten uit 26 wedstrijden. Smitshoek staat momenteel op een verdienstelijke derde plaats en heeft laten zien over een sterke selectie te beschikken. Onlangs greep Smitshoek nog net naast de diensten van oud Feyenoorder Andwele Slory. Ook speelt er nog een oude bekende van Jodan Boys bij Smitshoek. Daniel da Cruz (speelde eerder voor Vitesse Delft, en Scheveningen) is momenteel in dienst van de ploeg uit Barendrecht. Da Cruz doet het ook niet onaardig bij Smitshoek. Tot nu toe wist hij al vier keer doel te treffen in competitieverband, waarmee hij na clubtopscorer Ricardo Merrelaar (6) tweede staat in competitieverband.

 

Voor Jodan Boys en kersvers trainersduo van den IJssel / Sol is dit de eerste wedstrijd voor het 'echie. De ploeg wil nog voor de derde periode gaan en een plek bij de eerste vijf. Dan is een goede start komende zaterdag wel een vereiste!

 

De wedstrijd van komende zaterdag begint om 14:30 op sportpark Oosterwei in Gouda en staat onder leiding van scheidsrechter Rene Wijma uit Oosterwolde. Wijma floot eerder dit seizoen vier wedstrijden in de Hoofdklasse B en C. Wijma deelde in deze vier wedstrijden totaal zeven gele kaarten uit. De wedstrijd van komende is ook te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v het gebruik van #jodsmi kun je meepraten over de wedstrijd.

 

Historie:

Jodan Boys en Smitshoek zijn geen onbekenden voor elkaar. Hoewel beide clubs elkaar de afgelopen jaren niet tegenkwamen in competitie-, beker- of oefenwedstrijden, hebben beide clubs elkaar wel twee seizoenen in competitieverband ontmoet. Dit gebeurde halverwege de jaren '90 in de derde en tweede klasse. Jodan Boys won de thuiswedstrijden, maar uit kon Jodan Boys niet winnen. De laatste competitie ontmoeting eindigde zelfs in een ruime overwinning voor Smitshoek (5-1). Ook werd er afgelopen seizoen nog geoefend tegen de Barendrechtse ploeg. Jodan Boys won toen met 1-0. De openingswedstrijd dit seizoen eindigde in een 2-1 overwinning voor Smitshoek.

 

Statistieken thuis:

29-01-13: Jodan Boys - Smitshoek  1-0  Oefenwedstrijd

21-09-96: Jodan Boys - Smitshoek  3-0  2e klasse D    [ H12345]

16-09-95: Jodan Boys - Smitshoek  1-0  3e klasse B    [  1234 ]

 

Statistieken uit:

31-08-13: Smitshoek - Jodan Boys  2-1  Hoofdklasse B  [ H1234 ]

14-12-96: Smitshoek - Jodan Boys  5-1  2e klasse D    [ H12345]

23-03-96: Smitshoek - Jodan Boys  0-0  3e klasse B    [  1234 ]