Voorbeschouwing Jodan Boys - Spakenburg

09-10-2012 13:51

Komende zaterdag kan Jodan Boys weer aan de bak! Jodan Boys moet de nare nasmaak van de verloren wedstrijd in Scheveningen zien weg te spoelen tegen Spakenburg. Niet de minste tegenstander zou je zeggen. Maar dit is puur op papier en statistisch gezien. De Spakenburgers draaien een slecht seizoen tot nu toe en hebben nog maar 8 punten verzameld in 9 wedstrijden. De vraag is dus of Spakenburg zich gaat herpakken tegen Jodan Boys en hiermee de Gouwenaren verder de problemen in weet te drukken, of kan Jodan Boys dit lot de Spakenburgers toebrengen.

Spakenburg, dat ook dit seizoen weer over een sterke selectie beschikt met spelers als Ricky van der Berg (ADO Den Haag, Heracles en Sparta), Raily Ignacio (ADO Den Haag, fc Dordrecht), Rudy Jansen (Cambuur, Excelsior, Heracles), en keeper Sven Taberima (sc Heerenveen), zag de ploeg eigenlijk met alleen maar meer ervaring doen toenemen. Zo kwamen Jaap van Duijn (ADO Den Haag), Léon Hese (Cambuur en eerder de Graafschap en Helmond Sport), Michael Jansen (Go Ahead Eagles en eerder fc Groningen en Vitesse) en Thijs Sluijter (Almere City en eerder Volendam en Heracles) de selectie versterken. Zoals al eerder gezegd heeft dit niet tot veel resultaat geleid. Ricky van der Berg uitte nog openlijk kritiek aan het begin van het seizoen en speelde mede hierdoor nog maar 4 van de 9 wedstrijden. Spakenburg begon nog aardig aan de competitie met een gelijkspel tegen Barendrecht en vervolgens een 0-2 overwinning in Scheveningen. Hierna kreeg de ploeg een mentale tik van debutant DETO Twenterand in eigen huis (1-4). Afgelopen weken werd er verloren op eigen veld van fc Lisse (0-2) en in Noordwijk (4-2), terwijl het er even op leek dat Spakenburg zich herpakt had tegen IJsselmeervogels (2-1 winst).
Spakenburg staat momenteel op de veertiende plaats, welke dus zou zorgen voor een directe degradatie. Hoewel het seizoen nog lang is en Spakenburg zich ongetwijfeld zal gaan herpakken, is dit toch een niveau wat de Blauwen niet gewend zijn.


Jodan Boys begon beter aan de competitie dan de tegenstander van komende zaterdag. Jodan Boys won van IJsselmeervogels, Noorwijk, Kozakken Boys en Excelsior '31. Echter in de laatste vier wedstrijden werden slechts drie punten verzameld na drie achtereenvolgende verliespartijen tegen Capelle, Katwijk en Scheveningen. Patrick Akerboom kan al weer enkele weken over een (bijna) volledig fitte selectie beschikken. Alleen Diego Liefden en Mick van der Kaa zullen voorlopig nog niet in actie komen. Tim Roggeveen zat vorige week al weer op de bank en Osvaldo de Pina was die week ervoor al weer van de partij. Bram van Loon (vakantie) en Thomas Verheijdt (blessure) zullen zaterdag vermoedelijk ook weer bij de selectie zitten. Thomas Verheijdt raakte afgelopen week tegen Scheveningen geblesseerd. Hij had veel vocht in zijn knie, maar lijkt de wedstrijd van zaterdag weer te kunnen spelen.

 

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark Oosterwei begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Roelof Luinge uit Bussum. Luinge floot dit seizoen eerder twee wedstrijden in de Topklasse, waarbij negen gele en één rode kaart gegeven werd. Luinge floot eerder zo'n 750 wedstrijden in het betaalde voetbal. Hij debuteerde op 29 oktober 1983 en floot op 6 mei 2010 zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal.

De wedstrijd is uiteraard weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. het gebruik van #jodspa kun je meepraten over de wedstrijd.

Klik hier om de huidige stand, het programma voor komende en volgende week in de Topklasse, alsmede de eerdere uitslagen en komende wedstrijden van Jodan Boys te bekijken.

 

Spakenburg historie en statistieken

 

Spakenburg speelt sinds de oprichting in 1931 al weer voor het 66e achtereenvolgende jaar op KNVB niveau. Van deze 66 jaar speelt Spakenburg al weer 53e achtereenvolgende jaar op het hoogste zaterdagamateur niveau. Dat Spakenburg tot de Nederlandse top van amateurploegen behoort lieten zij ook de laatste jaren al zien. In de laatste 15 seizoen eindigde de ploeg nooit lager dan op de 5e plaats. De ploeg werd maarliefst 11 keer kampioen op het (destijds) hoogste niveau. Vier keer werd het algeheel zaterdag kampioen en 1 keer algeheel amateurkampioen. Kortom wederom een mooi affiche op sportpark Oosterwei voor komende zaterdag.
Jodan Boys en Spakenburg stonden slechts vier keer tegenover elkaar in competitieverband. Beide keren was dit in de Hoofdklasse B. Spakenburg won de twee wedstrijden op sportpark Oosterwei en won de laatste wedstrijd op de Westmaat overtuigend met 3-0. Slechts één keer snoepte Jodan Boys een puntje bij de Spakenburgers weg. In het seizoen 2008/2009 scoorde Kees Graafland in de blessuretijd waardoor het 2-2 werd.

Statistieken thuis:
17-10-09: Jodan Boys - Spakenburg  1-3  Hoofdklasse B  [ H1234 ]
15-11-08: Jodan Boys - Spakenburg  2-3  Hoofdklasse B  [ H12345]


Statistieken uit:
13-03-10: Spakenburg - Jodan Boys  3-0  Hoofdklasse B  [ H1234 ]
18-04-09: Spakenburg - Jodan Boys  2-2  Hoofdklasse B  [ H12345]