Voorbeschouwing Jodan Boys - Sparta Nijkerk

09-11-2011 19:31

Komende zaterdag gaat Jodan Boys wederom de koppositie in de Hoofdklasse A verdedigen.
Twee weken geleden stond de ploeg van Patrick Akerboom ook al voor deze opdracht in de thuiswedstrijd tegen Huizen. Toen was de inzet de eerste periodetitel.
De druk die op deze wedstrijd leek hierdoor misschien wel iets te groot en Jodan Boys verloor met 1-2.

Deze zaterdag komt ex-Topklasser Sparta Nijkerk op bezoek in Gouda. De club promoveerde in 2010 naar de Topklasse doordat het een verdienstelijke tweede plaats behaalde in de Hoofdklasse B. Sparta Nijkerk eindigde vorig seizoen op de vijftiende plaats. Hierdoor degradeerde de club na één seizoen Topklasse direct, evenals Hoek (16) en Flevo Boys (14).
De terugkeer in de Hoofdklasse is er voor de Nijkerkse club (nog) niet één om over naar huis te schrijven.
De eerste wedstrijd tegen Ter Leede ging verloren (3-1), waarna het de goede kant op leek te gaan in de thuiswedstrijd tegen Bennekom, waar met 4-1 van gewonnen werd. Hierna ontstond weer een dip tegen Huizen (1-0 verlies) en Sportlust '46 die met 2-4 wonnen in Nijkerk. Tegen DOVO werd de draad weer opgepakt door met 4-0 te winnen, vervolgens werd ook Zwaluen '30 verslagen en speelde men verdienstelijk gelijk in Haarlem tegen Young Boys. Alles wijst er op de club van trainer de Haan de zaakjes nog niet op orde heeft. Het verlies twee weken geleden bij Quick Boys mag geen schande genoemd worden, maar thuis met 2-5 verliezen van Voorschoten '97 was toch wel weer een blammage.
Hoewel de wedstrijd van zaterdag nog niet gespeeld is, zou je kunnen zeggen dat Jodan Boys een goede kans maakt, maar met Sparta Nijkerk weet je het dit seizoen maar nooit! De club heeft een goede selectie met een groot aantal spelers met betaald voetbal ervaring zoals Geoffrey Galata (fc Oss, Telstar), Joris van Rooijen (Cambuur, Volendam, fc Utrecht), Thomas Amende (VVV Venlo, Omniworld) en Thomas Vossebelt. Maar ook spelers als Maurice van der Wilt, Richard Rademaker, Karim el Kaddouri en Fabian Bouwman speelden eerder bij Topklasser Spakenburg.

Jodan Boys deed vorige week goede zaken in Woerden door de promovendus Sportlust '46 op eigen veld op een 0-3 nederlaag te trakteren. Ook werd er gisteren tegen Alphense Boys in een oefenwedstrijd op sportpark Oosterwei gewonnen met 6-3.
Vermoedelijk zullen Michel Verkaik en Bram van Loon hun eerste speelminuten weer gaan maken sinds zij respectievelijk in september en augustus geblesseerd afhaakten. Patrick Akerboom kan in ieder geval niet beschikken over Marvin Straver die zijn laatste wedstrijd schorsing heeft. Ook Osvaldo de Pina zal niet meespelen vanwege zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Sportlust '46 en Daniel da Cruz had eind vorige week nog last van de hechtingen in zijn voet die nog opengesprongen waren.

De tegenstander van zaterdag is geen onbekende voor Jodan Boys. In de eerste twee seizoenen in de Hoofdklasse (B) speelden beide clubs tegen elkaar. Jodan Boys wist echter nooit te winnen van Sparta Nijkerk. Op eigen terrein werd nooit verloren en de enige verliespartij was er één in een slechter periode voor de Gouds club. Twee seizoenen geleden verloor Jodan Boys kansloos in Nijkerk met 5-2.
Laten we hopen dat we nu eens een keer kunnen winnen van de 'Spartanen' en zo de koppositie kunnen behouden.

De aftrap van de wedstrijd is om 14:30 op sportpark Oosterwei.


Statistieken thuis:
27-03-10: Jodan Boys - Sparta Nijkerk 1-1 Hoofdklasse B
06-12-08: Jodan Boys - Sparta Nijkerk 0-0 Hoofdklasse B

Statistieken uit:
31-10-09: Sparta Nijkerk - Jodan Boys 5-2 Hoofdklasse B
02-05-09: Sparta Nijkerk - Jodan Boys 1-1 Hoofdklasse B