Voorbeschouwing Jodan Boys - SteDoCo

29-10-2013 23:59

Komende zaterdag ontvangt Jodan Boys op sportpark Oosterwei tweedejaars Hoofdklasser SteDoCo uit het dorpje Hoornaar. Vermoedelijk heeft nog nooit iemand van dit dorp gehoord, wat met haar 1753 inwoners deel uitmaakt van de gemeente Giessenlanden (net boven Gorinchem). SteDoco eindigde vorig seizoen nog als tiende in de Hoofdklasse B, en doet het tot nu toe een stuk beter met een gedeelde koppositie, samen met Zwaluwen en Hoek.

 

Zoals gezegd doet SteDoCo, dat dit seizoen voor het eerst getraind wordt door Virgil Breetveld (eerder assistent bij fc Dordrecht), het een stuk beter dan vorig seizoen. Ook een stuk beter dan Jodan Boys, dat tot nu toe met tien punten op de zesde plaats terug te vinden is. Vorige week won SteDoCo nog met 3-0 van Heinenoord, maar de wedstrijd daarvoor speelde de ploeg gelijk (2-2) bij hekkensluiter Oranje Wit. Bij SteDoCo spelen weinig bekende namen. De meeste spelers spelen al een aantal jaren bij de dorpsclub, waarvan er een aantal ervaring hebben opgedaan bij clubs als Kozakken Boys, ASWH of LRC Leerdam. Zo speelt onder andere huidig topscorer Willem Looijen (3), die twee keer scoorde tegen Jodan Boys namens LRC Leerdam in het seizoen 2009/2010 (Jodan Boys verloor toen op eigen veld met 2-4). De club maakt sinds zeven jaar een enorme groei in sportief opzicht door. Zo werd SteDoCo in het seizoen 2006/2007 kampioen in de vierde klasse, waarna de club nooit langer dan twee seizoenen in een klasse bleef hangen om vervolgens in 2011 kampioen in de eerste klasse te worden. Tot 2007 speelde de club voornamelijk in de vierde en vijfde klasse van het zaterdagvoetbal, als het al niet in de onderbond speelde.

Overigens zijn er sinds de promotie naar de Hoofdklasse wel een aantal spelers met betaald voetbal ervaring naar Hoornaar gekomen. Erik de Kruijk, die in het seizoen 2003/2004 twaalf wedstrijden voor Willem II speelde, kwam via oa fc Lienden, Barendrecht en JVC Cuijck terecht in Hoornaar. Ook Nick Netten , afkomstig van fc Den Bosch speelt sinds dit seizoen bij SteDoCo. Netten speelde afgelopen seizoen in de hoofdmacht van fc Den Bosch, waar hij totaal tien wedstrijden speelde, maar na een ribblessure kwam de 22-jarige speler uit Gorinchem nauwelijks meer aan spelen toe. Jermaine van Pijkeren speelde eerder voor de beloften van NAC, waarna hij naar fc Dordrecht overstapte. Hier speelde hij tien wedstrijden in de hoofdmacht. Verder werden Marvin Westerduin (RKC Waalwijk, fc Dordrecht), Coen van der Waal (fc Dordrecht) en reservekeeper Levey van der Meer (opgepikt uit de A1 van NEC/fc Oss) toegevoegd aan de selectie.

 

Voor Jodan Boys staat er komende zaterdag veel op het spel. Aangezien het verschil tussen beide ploegen zes punten is, kan Jodan Boys inlopen op de nummer 3 op de ranglijst. Dan zal er wel 'even' gewonnen moeten worden op het eigen sportpark, iets wat na de afstraffing vorige week tegen fc 's-Gravenzande misschien wel moeilijk lijkt. Patrick Akerboom liet afgelopen week tegenover het AD Gouda weten dat het de ploeg vorige week ontbrak aan beleving en professionaliteit. Hierbij werd vooral gerefereerd naar het feit dat een aantal spelers, ondanks het advies van de technische staf, verkeerde schoenen aan had. Patrick Akerboom kan over een vrijwel geheel fitte selectie beschikken, hierdoor zou het mogelijk zijn dat er een aantal spelers geslachtofferd kunnen worden. Toch lijkt deze kans klein. Akerboom gaf al aan weinig te voelen voor mutaties. 'Je moet je echter wel afvragen of dit meteen een oplossing is. Ik houd er niet van om rare dingen te doen. Toch ga ik wel over bepaalde posities nadenken.' Liet Akerboom weten tegenover het AD. Het lijkt erop dat een aantal spelers zich de komende wedstrijd moeten bewijzen.

Laten we in ieder geval hopen dat de spelers zich sportief willen revancheren en zo de weg omhoog weer gaan vinden.

 

De wedstrijd van komende zaterdag staat onder leiding van Bernard Elissen uit Udenhout. Elissen floot eerder dit seizoen drie wedstrijden in de zaterdag Hoofdklasse, waarvan een wedstrijd in de Hoofdklasse A, B en C. In de Hoofdklasse B floot Elissen de wedstrijd Hoek - Smitshoek (0-1). In deze wedstrijd werden twee gele kaarten gelijk verdeeld.

Uiteraard is de wedstrijd van zaterdag weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. het gebruik van #jodste kun je meepraten over de wedstrijd.

 

Klik hier voor de stand, het programma van zaterdag, alsmede de eerdere resultaten, de statistieken en het restantprogramma van Jodan Boys in de Hoofdklasse B.

 

Historie

SteDoCo is opgericht in 1946 en speelde tot het seizoen 2007/2008 voornamelijk in de vierde en vijfde klasse van het zaterdagvoetbal. Na 1953 zakte de club af naar de onderbond van de KNVB om pas in 1997 weer terug te keren op KNVB niveau.

Jodan Boys en SteDoCo speelden niet eerder tegen elkaar in het verleden, waardoor historische statistieken ontbreken.