Voorbeschouwing Jodan Boys - SteDoCo

04-12-2014 19:12

Komende zaterdag speelt Jodan Boys de laatste thuiswedstrijd in de competitie voor de winterstop. Op sportpark Oosterwei komt de nummer 2 van de ranlijst, SteDoCo, langs.

De tegenstander van komende zaterdag won afgelopen zaterdag in Hoornaar van SDC Putten met 3-1 en klom zo op naar de tweede plaats in de Hoofdklasse A. De achterstand op koploper VVA '71, dat zelf gelijk speelde bij hekkensluiter NSC (3-3), is nu slechts 1 punt. Bennekom heeft als derde overigens evenveel punten als SteDoCo met een gelijk doelsaldo van +6. SteDoCo mag met recht een kanshebber op de titel genoemd worden, maar tot een aantal weken geleden was die rol toebedeeld aan ODIN '59, dan inmiddels flink inleverde door drie verliespartijen op rij.

 

Jodan Boys zit momenteel in een goede fase. Hoewel het Leroy Brank nog 1 wedstrijd moet missen wegens een schorsing en ook Mo Bellahcen voor komende zaterdag een schorsing uit zit, kan de ploeg met vertrouwen de wedstrijd van komende zaterdag tegemoet zien. Achmed el Azzouti wist bij ODIN '59 afgelopen week twee keer te scoren en de weken daarvoor waren ook al goed voor acht competitietreffers in twee wedstrijden. Jodan Boys kan een goede slag slaan in de tweede periode. SteDoCo staat daarin nu vijfde met zes punten en DOVO, Bennekom en VVA '71 staan onder Jodan Boys met zeven punten. Ook kan Jodan Boys gaan aanhaken bij de subtop. De afstand tot de nummer vijf, DOVO, bedraagd slechts drie punten.

Jodan Boys zal komende zaterdag vooral moeten oppassen voor Roel de Kruijk en Willem Looijen. Beide spelers scoorden tot nu toe negen en vijf treffers, waarmee zij veertien van de negentien trefferst maakten.

 

De wedstrijd op sportpark Oosterwei begint komende zaterdag om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter Bart van den Helder uit Ter Aar. Van den Helder floot eerder dit seizoen drie wedstrijden in de diverse Hoofdklassen. In de Hoofdklasse A floot hij eerder de wedstrijd ODIN '59 - Achilles Veen. Van den Helder deelde in de drie Hoofdklasse wedstrijden die hij floot vijf gele kaarten uit.

 

Historie

SteDoCo is opgericht in 1946 en speelde tot 2008 voornamelijk in de vierde en vijfde klasse. Tussen 1953 en 1996 speelde de club zelfs niet eens op KNVB niveau, maar in de onderbond. Maar in 2007 begon de club aan een ware opmars. Het kampioenschap in de vierde klasse werd behaald en na twee promoties via de nacompetitie en na de invoering van de Topklasse, stond de ploeg opeens in de eerste klasse. Na twee seizoenen werd de club kampioen in de eerste klasse en inmiddels staat het voor het derde Hoofdklasse seizoen. De eerste keer werd een tiende plaats behaald en vorig seizoen werd de ploeg derd en sneuvelde in de nacompetitie tegen de amateurs van Ajax, dat daardoor zelf naar de Topklasse promoveerde.

Jodan Boys en SteDoCo kwamen vorige seizoen voor het eerst tegenover elkaar te staan. De eerste ontmoeting op sportpark Oosterwei eindigde in een 3-1 overwinning voor Jodan Boys, maar de uitwedstrijd was andere koek. Jodan Boys kwam nog op voorsprong maar ging uiteindelijk met een 7-1 vernedering naar Gouda terug.