Voorbeschouwing Jodan Boys - SVZW

21-08-2016 17:34

Aankomende woensdag wederom een KNVB bekerwedstrijd voor Jodan Boys. Nadat Jodan Boys vorige week na 120 minuten spelen en vier penalties afrekende met competitiegenoot Swift in de eerste kwalificatieronde voor het KNVB bekertoernooi, is nu zaterdag eersteklasser SVZW uit Wierden de laatste horde om tegen de profs te loten.

Ondanks dat het niet helemaal gladjes verliep afgelopen week, zal de ploeg toch wel wat vertrouwen gewonnen hebben. Na de bekerwedstrijd op woensdag werd een kansloze nederlaag tegen nieuwkomer Sliedrecht in de competitie omgebogen in winst. Na bijna 80 minuten spelen stond het nog 0-3, maar toen waren Mitchel Heerkens, Adil Akanaoui, Leroy Brank, Michel Verkaik en Elliot Pattinama succesvol. Overigens had Mitchel Heerkens ook nog eens drie keer een aandeel in de andere vier treffers.

Voor Jodan Boys is de tegenstander van komende woensdag een onbekende. SVZW speelde in de jaren '70 al een aantal seizoenen op het hoogste niveau (1e klasse), en rook in 2005 al eens aan de Hoofdklasse. De ploeg eindigde voorlaatste en degradeerde direct. In 2010 werd SVZW kampioen in de eerste klasse en het seizoen daarop zelfs in de Hoofdklasse. Een seizoen Topklasse resulteerde in een veertiende plaats. De 25 punten waren te weinig om de nacompetitie te halen. Na vier seizoenen Hoofdklasse eindigde SVZW vorig seizoen op een teleurstellende elfde plaats. Het slechte seizoen werd nog dramatischer toen de ploeg ook nog eens sneuvelde in de nacompetitie.

 

SVZW won afgelopen dinsdag van derderklasser Avanti '31, dat zicht op een verrassende wijze geplaatst had voor het KNVB bekertoernooi. Met 0-2 wonnen de Wierdenaren.

 

Voor Jodan Boys zou het mooi zijn, dat het als Hoofdklasser mag spelen tegen grote clubs als Feyenoord, ADO Den Haag, PSV of Sparta. Maar dan moet er nog wel minimaal een keer gewonnen worden en moet de loting gunstig uitvallen.

De wedstrijd begint komende woensdag om 20:00 en staat onder leiding van scheidsrechter J.J.M. Vries.

Let op, omdat het een KNVB bekerwedstrijd is, is er kaartverkoop die avond!