Voorbeschouwing Jodan Boys - Swift

08-01-2016 19:36

Morgen speelt Jodan Boys de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar. Jodan Boys oefent op eigen sportpark Oosterwei tegen zaterdag Hoofdklasser Swift.
 
Swift bezet momenteel de zesde plaats in de Hoofdklasse A, waar het negentien punten vergaarde in twaalf wedstrijden. Swift doet dit seizoen goed mee in de Hoofdklasse, het niveau waar het in 2010/2011 al eens aan mocht ruiken. Toen degradeerde de club door als dertiende te eindeigen in een competitie samen met Jodan Boys. Aan deze ontmoetingen hield Jodan Boys destijds geen goede ontmoetingen over. Thuis werd met 1-3 verloren en in Amsterdam kwam Jodan Boys niet verder dan 1-1. Toch speelde Jodan Boys zich dat seizoen veilig en werde het een jaar later zlefs kampioen in de Hoofdklasse. Swift verbleef de afgelopen jaren in de eerste klasse, waarin het altijd bij de eerste vier eindigde. Pas bij de derde poging in de nacompetitie was het scheepsrecht. Swift promoveerde weer naar de Hoofdklasse.
Swift mag dan overigens wel op de zesde plaats staan, maar het verschil met de eerste play-off plaats bedraagt slechts zeven punten. Ook kreeg de ploeg in competitieverband meer doelpunten tegen (18), dan dat het zelf maakte (17). Swift doet oeverigens ook nog mee in de districtsbeker West I. Eind november gooide de ploeg nog best hoge ogen door Spakenburg 2 met 10-2 te verslaan.
 
Het verhaal van Jodan Boys is niet veel anders, hoewel Jodan Boys er misschien iets beter voor staat. Vijfde in de Hoofdklasse B, maar het verschil met Noordwijk en Quick Boys op nummer 1 en 2 is inmiddels respectievelijk 8 en 7 punten. De eerste play-off plaats is echter wel 14 punten minder dan dat Jodan Boys inmiddels verzameld heeft.
Ook zit Jodan Boys nog in de disctictsbeker, inmiddels in de 1/4 finale. (Overigens zit Swift nu bij de laatste 32. In district West I loopt het toernooi nog iets achter op West II). Winst in de volgende ronde (er moet nog geloot worden) levert een plaats in de landelijke beker op volgend seizoen.
 
Voor de mannen van trainer van den IJssel het laatste voetbal in de Nederlandse kou. Maandag vertekt de ploeg naar Torremolinos om een kleine week op trainingskamp te gaan.
De wedstrijd van zaterdag begint om 14:30 en staat onder leiding van K. van den Heuvel. Verder zal Jodan Boys 2 het om 11:45 opnemen tegen Swift 2.