Voorbeschouwing Jodan Boys - Swift

23-06-2016 11:40

Aankomende zaterdag staat voor Jodan Boys de tweede oefenwedstrijd op het programma. Afgelopen dinsdag won Jodan Boys de eerste oefenwedstrijd van zondag eersteklasser Laakkwartier met 6-0.
Zaterdag neemt Jodan Boys het op tegen zaterdag Hoofdklasser Swift uit Amsterdam.
Swift eindigde afgelopen seizoen als negende in de Hoofdklasse A met 30 punten uit 24 wedstrijden (in de Hoofdklasse A werden 2 wedstrijden minder gespeeld door het faillissement van VVA '71).
Swift begroette het nieuwe seizoen een negental nieuwe spelers die onder andere over kwamen van hfc EDO, Hercules,  Quick Boys en Sparta Nijkerk. Slechts een aantal spelers verlieten de club waardoor de selectie aardig in tact bleef.

Jodan Boys en Swift speelden in het verleden niet vaak tegen elkaar. Swift acteerde sinds halverwege de jaren 70 in de derde en vierde klasse in district West I. Pas rond de eeuwwisseling maakt de club de stap naar de tweede klasse en speelde soms ook eerste klasse. In 2010 promoveerde Swift naar de Hoofdklasse en als debutant wist het Jodan Boys knap dwars te zitten. Thuis verloor Jodan Boys (1-3) en uit werd kwam Jodan Boys niet verder dan een gelijkspel (1-1). Swift degradeerde en promoveerde pas vorig jaar weer. Dit keer handhaafde Swift zich wel een dardoor is het ook komend seizoen actief in de Hoofdklasse.
Dit jaar won Jodan Boys overigens nog een oefenwedstrijd tegen Swift met 3-0.

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark Oosterwei begint om 14:30.