Voorbeschouwing Jodan Boys - Swift

15-08-2016 20:20

Aankomende woensdag mag Jodan Boys voor de derde keer in korte tijd aantreden tegen zaterdag Hoofdklasser Swift uit Amsterdam. Na twee oefenwedstrijden eind juni / begin juli, is Swift deze keer de tegenstander in het KNVB bekertoernooi.

 

Voor Jodan Boys de derde keer in de geschiedenis dat de ploeg mag deelnemen aan het landelijke toernooi met amateur- en profclubs. In 1978 nam Jodan Boys het in de eerste KNVB bekerwedstrijd op tegen fc Amsterdam, dat in die tijd een profclub was. Jodan Boys, met onder andere Rob Vuijck, Joop Alphenaar, Bert Graafland en Theo Stekelenburg verloor met 0-10 op sportpark Oosterwei. Daarna duurde het weer even voordat Jodan Boys mocht deelnemen aan de KNVB beker. In 2009 kwam Jodan Boys net niet ver genoeg in de districtsbeker en werd het net geen periodekampioen in de Hoofdklasse, waardoor een tweede editie aan de neus voorbij ging. In 2012 werd Jodan Boys kampioen in de Hoofdklasse A en mocht het in het volgende seizoen als Topklasser deenemen aan de KNVB beker. Een lange trip naar SWZ Boso Sneek kwam uit de koker en na een gelijkspel en verlenging moesten penalties uitkomst bieden. Veerman en van Loon misten hun penalty, maar Marvin Straver stopte er vervolgens ook twee. Bij een 6-5 stand miste Tim Roggeveen echter ook en zo was Jodan Boys uitgeschakeld en volgde een lange weg huiswaarts.

 

Gelukkig is er voor Jodan Boys deze editie een thuiswedstrijd in de eerste voorronde uitgekomen. Overigens is de volgende wedstrijd, mocht Jodan Boys winnen, volgende week woensdag al weer op sportpark Oosterwei.

 

Tot nu toe kende Jodan Boys in de voorbereiding een wisselend resultaat. De oefenwedstrijden tegen derdedivisionisten fc Rijnvogels, fc Lisse en Magreb '90 gingen allen verloren. Maar er werd ook gewonnen van Olympia, Laakkwartier, ARC en Swift. Ook speelde Jodan Boys nog een keer gelijk tegen Swift en verloor het na penalties van Sportlust '46.

 

Laten we hopen dat Jodan Boys aankomende woensdag op sportpark Oosterwei geschiedenis kan schrijven door de eerste KNVB bekerwedstrijd ooit te winnen. Komt allen en steun de ploeg!

De wedstrijd op sportpark Oosterwei begint om 20:00. Voor deze wedstrijd gelden de volgende toegansprijzen: Volwassenen 5,00 / Kinderen en 65+ 3,00