Voorbeschouwing Jodan Boys - Ter Leede

05-10-2011 17:25

Komende zaterdag staat de zesde ronde in de Hoofdklasse A op het programma. Jodan Boys ontvangt in de derde thuiswedstrijd dit seizoen koploper Ter Leede uit Sassenheim dat de afgelopen 12 jaar onafgebroken in de Hoofdklasse acteerd. Ter Leede maakt een goede seizoensstart door uit te winnen bij Quick Boys (0-2) en thuis van Sparta Nijkerk (3-1). De overwinningen op Voorschoten '97 en Zwaluwen '30 (1-0) kunnen magertjes genoemd worden, maar ze worden wel gewonnen. Alleen Young Boys wist twee punten weg te snoepen van de koploper op eigen terrein. Ter Leede kwam in deze wedstrijd terug van een 2-0 achterstand.
Vorig seizoen won Jodan Boys thuis met 1-0 in de cruciale eindfase van de competitie en zal met zo'n overwinning een plaatsje in de subtop gaan bemachtigen. Zo ver is het echter nog niet. Jodan Boys won vorige week wel van Volendam, maar wist in de oefenwedstrijd tegen XerxesDZB niet te overtuigen. Ook de uitwedstrijd tegen DOVO en thuis tegen ODIN '59 gingen beide met 2-0 verloren terwijl Jodan Boys een groot aantal kansen onbenut liet en op basis van spel en kansen minimaal vier punten liggen.
Laten we hopen dat komende zaterdag eindelijk Sander van Gool de trekker weer eens gaat overhalen. Van Gool werd tot nu toe topscorer in de oefen- en bekerwedstrijden, maar wist er in de competitie nog geen één te maken.
Patrick Akerboom kan over een nagenoeg fitte selectie beschikken. Vermoedelijk kunnen alleen Bram van Loon en Michel Verkaik niet meespelen, evenals Mitchel Heerkens.

In de geschiedenis kwamen Jodan Boys en Ter Leede niet veel tegen elkaar in actie. Dit gebeurde of op hoog niveau, of op laag niveau.
Zo kwamen beide clubs elkaar tegen in de Eerste klasse in 1972/1973 en eind jaren '80/begin jaren '90 in de vierde en derde klasse. Vorig seizoen troffen beide clubs elkaar voor het eerst weer op hoger niveau. Jodan Boys verloor in de Hoofdklasse in ieder geval nog niet eerder van Ter Leede.

Statistieken Thuis:
09-04-11: Jodan Boys - Ter Leede 1-0 Hoofdklasse A
09-09-72: Jodan Boys - Ter Leede 1-2 Eerste klasse A

Statistieken Uit:
06-11-10: Ter Leede - Jodan Boys 0-0 Hoofdklasse A
16-12-72: Ter Leede - Jodan Boys 1-1 Eerste klasse A

Vanaf het seizoen 1986/1987 kwamen Jodan Boys en Ter Leede vijf seizoen achter elkaar in de vierde klasse tegen elkaar uit.
In het seizoen 1992/1993 kwamen Jodan Boys en Ter Leede één seizoen in de derde klasse tegen elkaar uit.
In de laatste twee seizoenen werden Ter Leede en Jodan Boys respectievelijk eerste en tweede in de competitie.