Voorbeschouwing Jodan Boys - Ter Leede

29-09-2015 15:50

 
Komende zaterdag wacht voor Jodan Boys weer een serieuze krachtmeting in de competitie. In de vijfde speelronde in de Hoofdklasse B neemt Jodan Boys het op tegen Ter Leede. De club uit Sassenheim staat momenteel samen met Noordwijk aan kop dankzij vier overwinningen in vier wedstrijden. Alleen het doelsaldo van Ter Leede is beter.
 
Ter Leede versloeg afgelopen weken Hoek (0-4), XerxesDZB (1-0), Quick Boys (0-1) en Deltasport (3-2). Voor de wedstrijd tegen Deltasport speelde Ter Leede nog midweeks voor de landelijke KNVB beker. In de tweede ronde bleek Topklasser Spakenburg met 3-0 te sterk.
Ter Leede degradeerde afgelopen seizoen na 1 jaargang uit de Topklasse en zag de selectie sterk wijzigen dit seizoen. Zo kwamen diverse spelers over van regioclubs als Katwijk, Noordwijk en Quick Boys, maar ook een aantal spelers die recent nog bij een BVO speelden zoals Jeffrey Bok (fc Lisse, fc Volendam), Selmo Kurbegovic (IJsselmeervogels, Telstart, fc Eindhoven), Justin Lopez (Noordwijk, ADO Den Haag) en Lars de Ridder (GHC, ADO Den Haag). Maar ondanks de vele wisselingen binnen het team presteert de ploeg goed.
 
Voor Jodan Boys zaak om een goed resultaat neer te zetten komende zaterdag. Ondanks dat er afgelopen week gewonnen werd bij Heinenoord, is er misschien toch nog een nare nasmaak van de wedstrijd tegen Zwaluwen. Toen speelde Jodan Boys goed, maar trok aan het kortste eind. Vooral de komende reeks wedstrijden (Ter Leede thuis, ASWH uit en Noordwijk thuis) zal een belangrijke fase in dit competitiejaar kunnen inhouden. Geen of weinig punten en we kijken omlaag. Twee of drie keer een goed resultaat en we kijken omhoog.
 
Jodan Boys trainer van den IJssel zal komende zaterdag weer over een nagenoeg fitte selectie kunnen beschikken. Alleen Michel Verkaik is afwezig doordat hij zijn hand vorige week op de training gebroken heeft.
De wedstrijd van komende zaterdag staat onder leiding van dhr. M. Kampman en begint om 14:30.
 
Klik hier om alvast het programmaboekje voor komende zaterdag te bekijken.
 
Verder staan de volgende wedstrijden op het programma:
Deltasport - Spijkenisse
Haaglandia/Sir Winston - Sportlust '46
Heinenoord - fc Rijnvogels
Hoek - ASWH
Quick Boys - Noordwijk
XerxesDZB - Zwaluwen
 
Historie
Ter Leede is opgericht in 1930 en speelt sinds 1943 in de vierde klasse van de KNVB, twee jaar na de invoering van een zaterdagcompetitie bij de KNVB. Jaren speelde de club op het hoogste niveau, todat de club in 1974 degradeerde naar de 2e klasse (toen het tweede niveau). Uiteindelijk belandde Ter Leede in 1996 weer in de eerste klasse en een jaar later was het al weer actief op het hoogste niveau, de Hoofdklasse. De club degradeerde direct, maar werd het seizoen erop al weer kampioen in de eerste klasse. Het eerste kampioenschap in de Hoofdklasse werd pas in 2013 bereikt, toen de Topklasse inmiddels al het hoogste amateurniveau was. In de Topklasse eindigde Ter Leede afgelopen seizoen als laatste met 22 punten en een doelsaldo van -38.
Op Hoofdklasse niveau wist Ter Leede in de 4 eerdere ontmoetingen niet te winnen van Jodan Boys. In de uitwedstrijden werd er 2 keer gelijk gespeeld (1-1 en 0-0) en thuis won Jodan Boys 2 keer (1-0 en 2-1). De laatste ontmoeting tussen beide teams was een oefenwedstrijd. Begin vorig seizoen verloor Jodan Boys in Sassenheim met 1-0.
 
Statistieken laatste 5 competitie ontmoetingen thuis
08-10-11: Jodan Boys – Ter Leede  2-1  Hoofdklasse A
09-04-10: Jodan Boys – Ter Leede  1-0  Hoofdklasse A
10-10-92: Jodan Boys – Ter Leede  0-1  3e klasse A
30-11-91: Jodan Boys – Ter Leede  1-3  4e klasse B
27-04-91: Jodan Boys – Ter Leede  2-0  4e klasse B
 
Statistieken laatste 5 competitie ontmoetingen uit
10-03-12: Ter Leede - Jodan Boys  1-1  Hoofdklasse A
06-11-10: Ter Leede – Jodan Boys  0-0  Hoofdklasse A
13-02-93: Ter Leede – Jodan Boys  0-1  3e klasse A
25-04-92: Ter Leede – Jodan Boys  0-2  4e klasse B
10-11-90: Ter Leede – Jodan Boys  5-4  4e klasse B