Voorbeschouwing Jodan Boys - Ter Leede

19-04-2017 22:23

Zaterdag verwelkomen we op sportpark Oosterwei de huidige nummer twee van de Hoofdklasse A, Ter Leede. De club uit Sassenheim is samen met Achilles Veen en Spijkenisse de voornaamste kandidaat voor de titel in de Hoofdklasse A.

Afgelopen weekend won de ploeg met 1-2 bij Spijkenisse, waarna de ploeg een gaatje van drie punten sloeg met deze concurrent, maar aangezien Achilles Veen maandag met 0-4 de extra inhaalwedstrijd bij Zwaluwen won, staan zij op doelsaldo boven Ter Leede. Bij Ter Leede zijn Vincent Ammerlaan (15) en Jeffrey Bok (10) de clubtopscorers en dus de mannen waar de verdediging van Jodan Boys extra alert op moet zijn.

Jodan Boys is na afgelopen weekend bijna veilig. De ploeg van trainer van den IJssel won met 0-3 bij Smitshoek en is door een verschil van 11 punten op deze ploeg, die nog vier wedstrijden moet spelen, dus in principe veilig. Een goede eindreeks tegen hoger geplaatste clubs als Ter Leede en Ajax, maar ook directe concurrent Hoek zou een mooi slotakkoord zijn. Eerder dit seizoen leek Jodan Boys tegen een monsternederlaag aan te gaan lopen op eigen veld. Na nog geen vijf minuten spelen stond Ter Leede al met 0-2 voor, maar gelukkig wisten de Sassenheimers de trekker niet vaker met succes over te halen en kon Jodan Boys twintig minuten voor tijd via Waandels nog wat terug doen.

Voor Jodan Boys staat dus een mooie eindklassering op het spel, waarbij bij Ter Leede heel andere belangen spelen. De club zal ongetwijfeld terug willen naar een hoger niveau, waar het in 2013 al naartoe promoveerde. Maar of Jodan Boys daar aan mee gaat werken is maar de vraag.

 

De wedstrijd op sportpark Oosterwei begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter B.J. Fikkert.

 

Verder staan de volgende wedstrijden op het programma:

Ajax - fc Breukelen

Argon - Smitshoek

DFS - Swift

Hoek - RVVH

Spijkenisse - Achilles Veen

Zwaluwen - Noordwijk

Sliedrecht vrij