Voorbeschouwing Jodan Boys - Voorschoten '97

31-08-2011 19:09

Aankomende zaterdag speelt Jodan Boys de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Op sportpark Oosterwei ontvangen we een 'oude bekende', Voorschoten '97. Voorschoten '97 speelde vorig seizoen net als Jodan Boys in de Hoofdklasse A. Voorschoten '97 eindigde vorig seizoen op de achtste plaats, twee plaatsen boven Jodan Boys.
Jodan Boys wist afgelopen seizoen niet te winnen van Voorschoten. Thuis werd er met 0-1 verloren en uit werd het in de laatste minuut 1-1 nadat Kees Graafland Jodan Boys binnen één minuut al op voorsprong had gezet. Beide ploegen zijn elkaar de afgelopen jaren niet vaak tegen gekomen. In het seizoen 2007/2008 kwamen beide ploegen elkaar nog wel tegen in de Eerste klasse. Na twee overwinningen in de competitie (3-2 en 1-3) volgde de derde ontmoeting in de nacompetitie.
Jodan Boys mocht evenals Voorschoten deelnemen aan de nacompetitie voor een plek in de Hoofdklasse. Jodan Boys wist op eigen veld voor ruim 1400 toeschouwers met 6-1 te winnen.

Beide ploegen hebben er inmiddels al een aantal oefenwedstrijden en bekerwedstrijden op zitten.
Voorschoten '97 deed het in de oefencampagne niet veel beter of slechter dan Jodan Boys.
Voorschoten '97 speelde in de oefencampagne gelijk tegen Eersteklasser RCL (2-2) en Topklasser VVSB (0-0) en verloor van Hoofdklasser DHC met 2-1.
In de poulefase van de KNVB beker ging het iets moeizamer. In de eerste wedstrijd thuis werd met maarliefst 0-3 verloren van eersteklasser GHC uit Leiden, dat de afgelopen jaren achtereenvolgens kampioen werd in de derde en tweede klasse. Bij tweedeklasser GDA (ook al een obstakel voor Jodan Boys in de eerste ronde vorig jaar) wist men moeizaam te winnen met 2-3 en ook tegen Eersteklasser Excelsior '20 ging het maar net aan 1-2.
Jodan Boys won alle wedstrijden in de poulefase achtereenvolgens van Hoofdklasser Westlandia (3-6), Eersteklasser ADO Den Haag (5-3) en Eerstklasser Vitesse Delft (5-1).

De wedstrijd Jodan Boys - Voorschoten '97 begint komende zaterdag om 14:30 op sportpark Oosterwei.
Kaarten voor de wedstrijd zijn vanaf 14:00 verkrijgbaar aan de kassa voor € 6,00 (€ 3,00 voor kinderen en 65+).
Ook is er zaterdag nog de mogelijkheid om een seizoenskaart aan te schaffen. Hiermee heb je als supporter recht op het bezoeken van 13 thuiswedstrijden in de competitie voor de prijs van 10.