Voorbeschouwing Jodan Boys - vv Pelikaan

13-01-2014 21:58

Morgen speelt Jodan Boys een oefenwedstrijd tegen zaterdag eersteklasser vv Pelikaan uit Zwijndrecht. Voor de herstart van de competitie, aankomende zaterdag thuis tegen Smitshoek, is dit de tweede wedstrijd onder het nieuwe trainersduo van den IJssel / Sol. Afgelopen zaterdag boekte Jodan Boys al het eerste kleine succes door van zaterdag Topklasser Scheveningen te winnen op Gran Canaria.

 

Komende dinsdag is dus de generale repetitie voordat de competitie weer begint. Een belangrijke fase zal voor Jodan Boys aanbreken, aangezien de ploeg een achterstand zal moeten wegwerken en vooral in de laatste periode zal moeten knallen. Tenslotte is het winnen van de laatste periode misschien wel de laatste kans op een kleine prijs dit seizoen. Maar Jodan Boys moet vooralsnog naar onderen kijken op de ranglijst, daar de degradatieplaatsen dichterbij lijken dan een eventuele eindklassering in de top van de Hoofdklasse B.

 

De tegenstander van morgen is een grote onbekende. Vv Pelikaan is opgericht in 1932 en speelde sinds de oprichting enkele jaren in de onderbonden van de (K)NVB en wist halverwege de jaren '60 op het hoogtepunt zelfs de tweede klasse te bereiken, destijds het hoogste amateurniveau op zaterdag. Daarna zakte de club weer af naar de vierde klasse, waar het eigenlijk doorgaans actief was. In 1981 degradeerde vv Pelikaan weer naar de onderbond en verbleef daar een aantal jaren om pas weer in 1992 terug te keren in de vierde klasse. In 1996 promoveerde vv Pelikaan, mede doordat de Hoofdklasse in het zaterdag voetbal werd ingevoerd. Veertien jaar lang verbleef Pelikaan in de derde klasse en in 2010 werd het daar kampioen. In 2012 eindigde de ploeg als vierde in de tweede klasse en wist het via de nacompetitie te promoveren naar de eerste klasse. Daar debuteerde de ploeg vorig jaar en werd knap vierde en liep de nacompetitie net mis.

Jodan Boys en vv Pelikaan speelden in competitieverband nog niet eerder tegen elkaar.

 

De wedstrijd van morgen wordt gespeeld op sportpark Oosterwei en begint om 20:15. Scheidsrechter is dhr. A. Willems uit Woerden. Uiteraard is de wedstrijd van komende dinsdag weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. #jodpel kun je meepraten over de wedstrijd.