Voorbeschouwing Jodan Boys - VVA '71

03-09-2014 20:00

Komende zaterdag staat de eerste competitiewedstijd weer op het programma. Jodan Boys komt dit jaar uit in de Hoofdklasse A, dit in tegenstelling tot vorig seizoen toen het in de Hoofdklasse B speelde. Toch is de gedroomde Hoofdklasse A niet helemaal wat Jodan Boys verwacht had. De ploegen uit de bollenstreek, die hier doorgaans in uitkomen, spelen dit seizoen in de Hoofdklasse B. Jodan Boys mist hierdoor de wedstrijden tegen Quick Boys, Katwijk, Ter Leede, Rijnvogels en Noordwijk. Ook ASWH, Zwaluwen, RVVH en Xerxes DZB komen dit seizoen uit in de Hoofdklasse B.

Jodan Boys komt dit seizoen weer een aantal oude bekenden tegen zoals Bennekom, DOVO, Huizen, ODIN '59, SDC Putten en Volendam. Ploegen waaraan Jodan Boys veelal goede herinneringen overhield, vooral in het seizoen 2011/2012 toen Jodan Boys kampioen werd in de Hoofdklasse A.

 

 

Komende zaterdag begint Jodan Boys in ieder geval tegen een ploeg die het nog niet eerder ontmoet heeft. VVA '71 uit Achterberg, een plaatsje in de gemeente Rhenen (bij Arnhem) komt dan op bezoek in Gouda. VVA '71 speelt voor het derde jaar op het niveau van de Hoofdklasse waarin het vorig jaar een tiende plaats verwierf en het jaar daarvoor een nette vijfde plaats als debutant.

VVA '71 kende een redelijke oefenperiode, waarin het verloor van de gelijk speelde tegen zondag eersteklasser VVIJ uit IJsselstein (2-2) en zondag Hoofdklasser TEC uit Tiel (0-0). Daarna werd er gewonnen van tweede klasser Blauw Geel '35 (3-1) en nipt verloren van zaterdag Hoofdklasser Excelsior '31 uit Rijssen (3-2).

In de districtsbeker won de ploeg uiteindelijk twee keer. Tegen Rijsoord werd het 4-0 en bij DESK werd met 0-1 gewonnen. De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen en in Heerjansdam werd afgelast, maar de ploeg is inmiddels zeker van de volgende ronde, net als Heerjansdam.

Bij VVA '71 is Johan de Man de trainer sinds dit nieuwe seizoen. Daarvoor was de Man trainer en assistent bij IJsselmeervogels en ook GVVV. Daarvoor was de Man zelf speler bij GVVV waar hij in 18 jaar meer dan 400 wedstrijden in het eerste elftal speelde.

Bij VVA '71 speelt dit seizoen Jannis Karafillakis. Hij is overgekomen van Sportlust '46 en speelde daarvoor voor fc Oss. Ook Koen Oost is nieuw bij VVA. Hij komt over van GVVV en speelde eerder in de jeugd bij fc Utrecht en fc Den Bosch.

 

Jodan Boys kende uiteindelijk een goede voorbereiding. Twee oefenwedstrijden (Ter Leede 1-0 en RVVH 3-1) gingen verloren, maar twee andere oefenwedstrijden en alle bekerwedstrijden werden gewonnen.

Jodan Boys zag aan het einde van vorig seizoen een aantal bepalende spelers vertekken, waaronder Kees Graafland, Jesse Kok en Michael de Leeuw. Daartegenover stond de komst van een aantal spelers die al lieten zien aardig te kunnen ballen. Achmed el Azzouti speelde twee keer kort mee in een bekerwedstrijd, maar ook Mike Slottje, Jeroen Camfferman en Don Mimpen deden al een aantal wedstrijden goed mee. Marley Berkvens, die geen contractverlenging bij Excelsior kreeg, trainde bij Jodan Boys mee, maar blijft helaas niet.

 

De vraag is of Jodan Boys er helemaal klaar voor is en de eerste wedstrijd winnend kan afsluiten. De wedstrijd van komende zaterdag begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Selier.

 


Historie

VVA '71 is opgericht in 1971 en speelde tot 1996 voornamelijk in de onderbonden. In 1996 begon de ploeg in de zesde klasse van de KNVB. Langzaam kroop de club in stappen van drie seizoenen en later twee op naar de Hoofdklasse. Het werd kampioen in de vijfde en derde klasse en alle andere promoties werden bewerkstelligd via de nacompetitie of door promotie wegens de invoering van de Topklasse.

Jodan Boys en VVA '71 speelden nog niet eerder tegen elkaar, kortom een primeur.