Voorbeschouwing Jodan Boys - VVIJ

09-09-2012 16:54

Komende dinsdag speelt Jodan Boys wederom een wedstrijd. Ditmaal staat er een oefenwedstrijd op het programma tegen zondag eersteklasser VVIJ uit IJsselstein.

Voor Jodan Boys zal het een oefenpotje worden, waarin vooral veel spelers die weinig tot geen minuten in het eerste elftal maken ik actie zullen komen, zo is het vermoeden. Zo kunnen Gino Mulder, Peter Graafland, Mitchel Heerkens, Adil Akanaoui en Jeroen Borsboom waarschijnlijk rekenen op de nodige speelminuten. De vraag is of Jodan Boys in een alternatieve samenstelling het verlies van afgelopen zaterdag in Hardenberg kan verwerken, om zo weer op te bouwen richting de komende competitiewedstrijd tegen Excelsior '31 uit Rijssen.

Voor Jodan Boys is de tegenstander, VVIJ, een onbekende. De ploeg speelt voor het derde achtereenvolgende seizoen op het eerste klasse niveau van het zondagvoetbal. In 2006 startte de ploeg in de tweede klasse, nadat het twee keer achtereen kampioen was geworden in de vierde en derde klasse. VVIJ was vanaf begin jaren '80 voornamelijk actief in de vierde en vijfde klasse, geen hoogvlieger dus. Maar net als Jodan Boys, heeft de club afgelopen jaren een ware groei doorgemaakt. Vorig seizoen werd de club zesde op de ranglijst en zal ongetwijfeld voor een plaats in de nacompetitie gaan, dit seizoen.

De selectie van VVIJ bestaat onder andere uit de twee broers Kevin en Jimmy van Baarlens, die de afgelopen seizoenen bijna onafscheidelijk bij diverse amateurclubs als Geinoord, LRC Leerdam en Ajax actief waren, maar ook nog één seizoen voor fc Dordrecht speelden. Allen Jimmy speelde één seizoen voor Montfoort, terwijl Jimmy zijn eerste seizoen bij Ajax beleefde. Ook is er nog een koppel met dezelfde achternaam; Peter en Frank van Kippersluis. Zij zijn net als Peter Woest, Lars Verlinden, Melvin Eck en Nick de Bruin al meer dan zes seizoenen aan VVIJ verbonden en hebben de stap vanuit de vierde naar de eerste klasse meegemaakt.

VVIJ speelde de eerste competitiewedstrijd tegen DEM (vorig seizoen tweede) met 2-2 gelijk en won vandaag met 3-2 van nieuwkomer Zeeburgia.

 

De wedstrijd komende dinsdag op sportpark Oosterwei begint om 20:15 en is te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ). Door middel van het gebruik van #jodvvy kun je meepraten over de wedstrijd.