Voorbeschouwing Jodan Boys - Westlandia

25-11-2012 15:53

Komende dinsdag speelt Jodan Boys in de derde ronde van de districtsbeker. Op sportpark Oosterwei komt Westlandia, de ploeg waar oud Jodan Boys trainer Willem den Besten nu actief is, op bezoek. Vorig jaar troffen beide ploegen elkaar ook al in de districtsbeker. Toen eindigde de wedstrijd in Naaldwijk in een 3-6 overwinning voor Jodan Boys.

 

Westlandia begon in de eerste ronde van het toernooi in de poulefase. In deze poule eindigde de club bovenaan met zeven punten uit drie wedstrijden. Alleen Hoofdklasser Zwaluwen uit Vlaardingen werd niet verslagen. Overigens werden de twee andere wedstrijden nipt gewonnen met 3-2 (Nootdorp) en 1-0 (VELO). Vervolgens won Westlandia in de tweede ronde met 5-3 van Forum Sport, waarna het nu dus naar Gouda reist voor de ontmoeting met Jodan Boys. In de competitie doet Westlandia het niet slecht. De ploeg staat momenteel op de achtste plaats in de zondag Hoofdklasse A. Gisteren stonden ze overigens nog twee plaatsen hoger, maar door het thuisverlies tegen Argon (0-2) en de winst van sc Feyenoord op RKAVV (4-0) zakte de ploeg dus twee plaatsen.

Willem den Besten bezocht gisteren de wedstrijd Jodan Boys - GVVV al om polshoogte te nemen. Hij weet ongetwijfeld waar de kwaliteiten en zwakheden van de ploeg liggen. Jodan Boys speelde gisteren een aardige wedstrijd, maar wist gewoon niet te scoren.

 

Jodan Boys begon in het toernooi om de districtsbeker in de tweede ronde. Alle Topklassers mogen de poulefase namelijk overslaan. Jodan Boys trof toen tweedeklasser HVC '10 uit Hoek van Holland. In Hoek van Holland won Jodan Boys wel, zij het met minimaal verschil. Jeroen Borsboom maakte vlak na rust het enige doelpunt.

De vraag is of Jodan Boys tegen Westlandia een beter resultaat kan boeken. Vooral nu Jodan Boys in een matige fase zit en het moeilijk tot scoren kan komen. In ieder geval zullen Maarten Cieremans (blessure) en Ahmed Ali (interland verplichtingen) niet meespelen. Verder zijn ook de langer geblesseerden Thomas Verheijdt, Diego Liefden en Mick van der Kaa afwezig.

 

De wedstrijd op sportpark Oosterwei begint om 20:15 en staat onder leiding van scheidsrechter John Peeters uit Den Haag. De wedstrijd is weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. het gebruik van #jodwes kun je meepraten over de wedstrijd.