Voorbeschouwing Jodan Boys - Zwaluwen '30

30-11-2011 07:00

Komende zaterdag speelt Jodan Boys de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Gastheer op sportpark Oosterwei is Zwaluwen '30 uit Hoorn. De ploeg van trainer Mohad Zaoudi kent tot op heden geen gelukkig seizoen in de Hoofdklasse A. De ploeg is op de laatste plaats terug te vinden met 11 punten uit 11 wedstrijden. Zwaluwen '30 wist dit seizoen op vreemde bodem nog maar één punt te vergaren. Deze puntendeling is opmerkelijk te noemen aangezien deze behaald werd in Huizen tegen de huidig koploper en hier een 2-0 achterstand in de 90e en 92e minuut werd omgebogen in een gelijkspel.
Ondanks het feit dat de ploeg op de laatste plaats staat, betekent het niet dat de ploeg uit Hoorn erg slecht speelt. Twee weken geleden werd nog gewonnen van Voorschoten '97 terwijl de week ervoor in Katwijk slechts met 4-3 verloren werd na een 3-0 achterstand na 10 minuten spelen. Met spelers als Bonevacia (AZ, Emmen, Haarlem en Spakenburg), van den Herik (fc Oss) en Joren (fc Volendam) beschikt de ploeg over de nodige ervaring.
Gisteren speelde de ploeg nog in de KNVB beker West I tegen zondag vierdeklasser ALC uit Abbekerk. Deze wedstrijd werd, zoals verwacht, met 5-0 gewonnen.

Jodan Boys kent in tegenstelling tot Zwaluwen '30 een sterke start dit seizoen. De Gouwenaren bezetten momenteel de tweede plaats in de Hoofdklasse A en staan slechts één punt achter op koploper Huizen. Winst op Zwaluwen '30 is erg belangrijk voor Jodan Boys met het oog op de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Quick Boys in Katwijk. Probleem is echter dat Jodan Boys het thuis niet erg makkelijk heeft. Slechts twee wedstrijden werden gewonnen en tegen Sparta Nijkerk speelde men gelijk. Ook de van de laatste drie oefenwedstrijden (Xerxes DZB, Alphense Boys en Alexandria '66) werd er slechts één gewonnen.
Ook Sander van Gool, die dit seizoen weer terug is bij Jodan Boys na een jaartje spelen bij Topklasser ARC uit Alphen aan den Rijn, kan in de competitiewedstrijden nog niet echt het verschil maken. Hoewel de spits nog wel een aantal belangrijke doelpunten maakte (Voorschoten '97 en de winnende tegen Ter Leede), rijst de vraag of de 'gehaalde' van Gool dit seizoen het verschil gaat maken. In de competitie is Kees Graafland nu topscorer met 6 doelpunten en blijft de teller bij van Gool nog steken op 3. Bij Remco de Rijk, Gino Mulder, Osvaldo de Pina en Maarten Cieremans staat de teller momenteel op 2.
Jodan Boy is momenteel bezig met het beste seizoen ooit. Nooit eerder stond de ploeg zo hoog genoteerd op dit niveau in Nederland en ook het behalen van 22 punten in 11 wedstrijden is uitzonderlijk te noemen.
De laatste keer dat dit gebeurde was in het seizoen 2006/2007 toen Jodan Boys kampioen werd in de tweede klasse. Toen had de Goudse ploeg na 11 wedstrijden (van 22) 23 punten vergaard. In 2000/2001 kwam Jodan Boys ook nog in de buurt van dit resultaat. Toen waren er 21 punten behaald na 11 wedstrijden.
De komende weken kan Jodan Boys de positie versterken in de hoogste regionen van de Hoofdklasse A. Ook staat Jodan Boys momenteel nog derde in de tweede periode, dus nog volop mogelijkheden om volgend jaar de Topklasse in te sluipen....

De aftrap van de wedstrijd Jodan Boys - Zwaluwen '30 is om 14:30 op sportpark Oosterwei.


Statistieken thuis:
19-02-11: Jodan Boys - Zwaluwen '30 1-0 Hoofdklasse A
03-10-09: Jodan Boys - Zwaluwen '30 2-4 Hoofdklasse B
13-09-08: Jodan Boys - Zwaluwen '30 2-1 Hoofdklasse B


Statistieken uit:
02-10-10: Zwaluwen '30 - Jodan Boys 1-3 Hoofdklasse A
27-02-10: Zwaluwen '30 - Jodan Boys 7-0 Hoofdklasse B
11-04-09: Zwaluwen '30 - Jodan Boys 2-2 Hoofdklasse B