Voorbeschouwing Kloetinge - Jodan Boys

10-04-2014 20:06

Komende zaterdag staat de 23e speelronde in de Hoofdklasse B op het programma. Gezien het restantprogramma (Hoek thuis, XerxesDZB thuis en RVVH uit) een belangrijke wedstrijd voor Jodan Boys. Winst zou een grote stap richting directe handhaving zijn.

De tegenstander van komend weekend is geen grote bekende van Jodan Boys. In competitieverband speelden beide ploegen slechts 1 keer eerder tegen elkaar en dat was dit seizoen in Gouda. Toen won Jodan Boys met 2-0 dankzij doelpunten van Leroy Brank en Mo Bellahcen. Uitgerekend middenvelder Leroy Brank is dit seizoen een goaltjesdief. Daarmee is hij na spits Jeroen Borsboom (9) en voor de gedeelde nummers drie op de ranglijst, Bellahcen, Graafland, Mitchel Heerkens en Jan Willem Schep, de meest productieve  speler namens Jodan Boys in de Hoofdklasse B.

De laatste drie wedstrijden deed Kloetinge het goed. Hoewel er afgelopen week gelijk gespeeld werd, mag een 1-1 tegen SteDoCo niet als slecht gezien worden. Zeker niet in Hoornaar, waar Jodan Boys uitgerekend met 7-1 de bietenbrug op ging. Verder werd er met 5-0 gewonnen van Heinenoord en 3-0 van Oranje Wit. De afgelopen weken waren voor Jodan Boys juist niet goed. Afgelopen weekend werd er op eigen veld met 1-2 verloren van Achilles Veen, de week daarvoor was het eerder genoemde debacle in Hoornaar. Toch scoort Jodan Boys nog redelijk veel in competitieverband. Alleen Hoek, ASWH en SteDoCo scoorden meer. Bij de tegenstander scoren ze ongeveer net zo veel als bij Jodan Boys. Alleen Kloetinge kreeg iets minder doelpunten tegen. Hierdoor is het doelsaldo van Kloetinge met +3 een stukje beter dan Jodan Boys (-3). Daan Esser, Bart Deprez en Jason Tjien-Fooh zijn de topscorers bij de club. Allen met 6 doelpunten.

 

Met drie punten verschil met de nummers 10 (fc 's-Gravenzande) en 11 (Kloetinge) kan de ploeg van trainer van den IJssel komend weekend een belangrijk gat slaan. Mocht Jodan Boys winnen, dan is de afstand met Kloetinge 6 punten met nog 3 wedstrijden te spelen. De afstand met Deltasport is momenteel 9 punten, dus met een beetje geluk zijn zij na volgend weekend geen gevaar meer voor Jodan Boys. Hoewel dit nu al haast niet meer het geval lijkt, moet er toch even gekeken worden naar het restantprogramma van Deltasport. Zij treffen komende weken Oranje Wit, Heinenoord, SteDoCo en Kloetinge.

 

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark Wesselopark begint om 14:30 en staat onder leiding van Bart van den Helder uit Ter Aar. Van den Helder leidde eerder dit seizoen drie wedstrijden in de Hoofdklasse B. Hierin deelde hij 19 gele kaarten uit.

De wedstrijd van komende zaterdag is weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. het gebruik van #klojod kun je meepraten over de wedstrijd.

 

Klik hier voor de stand in de Hoofdklasse B, alsmede de statistieken, eerder uitslagen en het restantprogramma van Jodan Boys.

 

Historie

Kloetinge is opgericht in 1931 en speelt sinds eind jaren '60 op KNVB niveau. Vanuit de vierde klasse promoveerde de club in een rustig tempo door naar de eerste klasse, zonder ooit een stap terug te doen. In 1995 werd de eerste klasse bereikt, waarna het direct het seizoen daarop mocht deelnemen aan de 'kersverse' Hoofdklasse. Dit avontuur was echter van korte duur aangezien de ploeg met een veertiende plaats direct degradeerde. Het seizoen daarop werd via de nacompetitie de Hoofdklasse weer bereikt, waarna het een stuk beter ging. In 2000 en 2003 werd een vierde plaats behaald en in 2002 eindigde de club zelfs op de tweede plaats, overigens ruim achter koploper Huizen (11 punten verschil). De club degradeerde nog twee keer naar de eerste klasse, maar is sinds 2010 weer actief in de Hoofdklasse. De resultaten zijn de laatste drie seizoenen redelijk te noemen en er zit een licht stijgende lijn in (9e, 8e en 7e eindnotering).

Jodan Boys en Kloetinge kwamen elkaar in het verleden niet eerder tegen, wat Kloetinge dus 'e'en van de onbekenden in deze Hoofdklasse B maakt.