Voorbeschouwing Kozakken Boys - Jodan Boys

07-02-2013 06:17

Komende zaterdag staat de eerste van twee inhaalwedstrijden in de Topklasse op het programma. Jodan Boys mag in de negentiende (oorspronkelijk achttiende) speelronde afreizen naar Werkendam. Daar neemt de ploeg van Patrick Akerboom het op tegen Kozakken Boys.

Na de zware nederlaag afgelopen zaterdag tegen het laaggeklasseerde Excelsior '31 (5-1), heeft de ploeg wel wat recht te zetten. Datzelfde geldt overigens voor Kozakken Boys. Zij verloren afgelopen zaterdag op eigen veld van fc Lisse (0-4). Jodan Boys kan bij winst op Kozakken Boys in ieder geval weer één plaat op de ranglijst stijgen aangezien Kozakken Boys nu drie punten meer heeft dan Jodan Boys en een slechter doelsaldo. De vraag is echter of dit de Boys gaat lukken in Werkendam. Kozakken Boys beschikt over een sterke ploeg en wist dit seizoen van Spakenburg, HHC Hardenberg, Rijnsburgse Boys te winnen. Ook won Kozakken Boys de wedstrijden tegen sc Genemuiden, Excelsior '31, DETO Twenterand en inmiddels twee keer van Scheveningen. Iets wat Jodan Boys niet wist te doen. En daar ligt dan ook gelijk het probleem bij Jodan Boys. De motivatie tegen de topploegen ontbreekt niet en hier worden ook goede resultaten neergezet. Echter tegen de laaggeklasseerde ploegen verzaakt de Goudse ploeg. Immers met een winst op DETO, sc Genemuiden en Excelsior '31 had de ploeg van Patrick Akerboom een puntentotaal van 31 in plaats van 22. Zoals Patrick Akerboom al eerder aangaf, verwacht hij dat Jodan Boys 40 punten nodig heeft om te overleven in de Topklasse. Dit betekent dat Jodan Boys nog 18 punten moet halen, wat staat voor 6 overwinningen. Deze overwinningen moeten behaald worden in de laatste 12 wedstrijden.

Kijken we naar de vorm van beide ploegen in de afgelopen 7 wedstrijden (sinds november 2012), dan zien we dat Kozakken Boys 2 keer won en 5 keer verloor met een doelsaldo van 10-19. Jodan Boys haalde nagenoeg dezelfde cijfers. 2 keer winst, 5 keer verlies en een doelsaldo van 7-15. Beide ploegen zijn dus aan elkaar gewaagd.

 

Bij Jodan Boys is Kees Graafland nog steeds niet inzetbaar. Ook Thomas Verheijdt en Mick van der Kaa zijn nog afwezig. De vraag is of Patrick Akerboom komende zaterdag nog wat wijzigingen in het team gaat aanbrengen. Een aantal spelers hadden duidelijk hun dag niet en zouden hun plaatsje misschien wel af moeten staan. Ahmed Ali en Erwin van der Klis zijn kanshebbers. Zij speelde afgelopen dinsdag in de oefenwedstrijd van Jodan Boys 2 tegen Olympia 1 een goede degelijke partij. Van der Klis scoorde daarin zelfs de eerste twee treffers.

 

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark de Zwaaier begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter Marcel Roeleveld uit Vinkeveen. Hij floot dit seizoen zijn reeds zeven wedstrijden in de Topklasse. In deze wedstrijden deelde Roeleveld 33 gele en 3 rode kaarten uit. Een wedstrijd van Jodan Boys floot hij nog niet eerder dit seizoen. Wel floot hij de wedstrijd IJsselmeervogels - Kozakken Boys (2-2) eerder dit seizoen. De wedstrijd is uiteraard weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ). Ook kun je weer meepraten via Twitter d.m.v. het gebruik van #kozjod.

Klik  hier  voor de huidige stand in de Topklasse en de rest van het programma van zaterdag.

 

In het verleden kwamen Jodan Boys en Kozakken Boys elkaar een aantal keer tegen in competitieverband. Na de ontmoetingen begin jaren '70, was het pas weer in 2008 dat beide ploegen tegenover elkaar stonden. In de zeven onderlinge duels die tot nu toe gespeeld werden in vier seizoenen, won Jodan Boys drie keer, werd er één keer gelijk gespeeld en werd er drie keer verloren.

 

Statistieken uit:

24-04-10: Kozakken Boys - Jodan Boys  2-3  Hoofdklasse B  [ H1234 ]

13-12-08: Kozakken Boys - Jodan Boys  0-0  Hoofdklasse B  [ H12345]

02-09-72: Kozakken Boys - Jodan Boys  3-0  1e klasse A    [  1234 ]

 

Statistieken thuis:

01-09-12: Jodan Boys - Kozakken Boys  4-0  Topklasse      [TH1234 ]

28-11-09: Jodan Boys - Kozakken Boys  0-1  Hoofdklasse B  [ H1234 ]

09-05-09: Jodan Boys - Kozakken Boys  2-1  Hoofdklasse B  [ H12345]

02-12-72: Jodan Boys - Kozakken Boys  0-2  1e klasse A    [  1234 ]