Voorbeschouwing Magreb '90 - Jodan Boys

01-08-2016 06:30

Aankomende dinsdag oefent Jodan Boys in Utrecht tegen zondag derde divisionist Magreb '90. Voor Jodan Boys de tweede oefenwedstrijd in het tweede deel van de voorbereiding. In juni werd al gewonnen van Laakkwartier en Swift en werd er gelijk gespeeld tegen Swift en verloren van fc Rijnvogels. Afgelopen zaterdag ging Jodan Boys nipt onderuit tegen derde divisionist fc Lisse.

 

Dinsdag een onbekende tegenstander voor Jodan Boys. De enige link tot nu toen die de clubs aan elkaar hebben is dat Aziz el Bouazatti ooit een seizoen uitkwam voor Magreb '90 nadat hij een paar seizoenen daarvoor voor Jodan Boys uitkwam. Magreb '90 is, zoals de naam al doet vermoeden opgericht in 1990. De club speelde vooral recreatief en in de vijfde en zesde klasse, totdat het in 2009 kampioen werd in de vijfde klasse. Dit gebeurde overigens ook in 2005 bijna, maar toen eindigde de ploeg gelijk waarna een beslissingswedstrijd nadelig uitpakte. In 2010 werd Magreb kampioen in de vierde klasse en in 2011 promoveerde het via de nacompetitie naar de tweede klasse. Ook daar werd vervolgens het kampioenschap behaald en in het tweede jaar dat de club in de eerste klasse uitkwam werd het kampioen. Zo volgde promotie naar de Hoofdklasse in 2014 en in 2015 direct het kampioenschap. Het moge duidelijk zijn dat er enig kapitaal in de club gestoken is want dit soort prestaties zie je niet vaak in het amatuervoetbal. De club herbergt veel oud profs waarvan ook enkele in een nationaal elftal spelen of gespeeld hebben.

Magreb '90 verloor in de voorbereiding van Jong AZ en speelde gelijk bij DOVO (2-2)

 

Voor Jodan Boys dus een goede krachtmeting in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Inmiddels sluiten meer spelers zich weer aan bij de groep na hun vakantie. Mo Bellahcen is in ieder geval nog afwezig wegens een blessure aankomende dinsdag.

De wedstrijd op sportpark Papendorp begint om 20:00.